Delise lanceert uitdagende single 'Klein Zusje'

15-09-2018 @ 17:39

Delise maakt catchy Nederlandstalige popliedjes met een vleugje singer-songwriter en folk. Haar heldere stem, gitaarspel en teksten vormen het fundament van debuutalbum ‘Bladzijde 1’ dat uit komt op 5 oktober 2018. ‘Klein Zusje’ is de tweede single.

‘Klein Zusje is een pittig liedje met een prikkelende en eigenwijze tekst die je aan het denken zet. Het album ‘Bladzijde 1’ staat voor een nieuw begin, een nieuw hoofdstuk in het leven van Delise. Als jonge tiener begon de zangeres met het schrijven van eigen liedjes. Haar talent werd opgemerkt door de oprichter van Vrienden van Amstel LIVE. Hij bracht haar in contact met Bas Kennis (van BlØf) en de band van Anouk, met wie ze enkele jaren samenwerkte.

Delise won diverse internationale prijzen met haar band, en ze maakte een liedje voor de bekroonde film ‘Het Schnitzelparadijs’. Ook deed de spontane zangeres mee aan tv- programma’s Rock Nation en X-Factor. Ondanks deze successen besloot ze zich na het afronden van haar Rechtenstudie volledig te richten op haar baan als jurist. Na een burnout in 2015, betekende de deelname aan een songwriterweek in Spanje het startschot van ‘Bladzijde 1’.

De release van het album viert zij met een spetterend optreden in Theater Castellum op zaterdag 6 oktober. Laat je naast de muzikale veelzijdigheid van Delise verrassen door een gastoptreden van de bekende Nederlandse zanger en schrijver Matthijn Buwalda, radio-dj en presentator Hans van Vuuren en andere gastartiesten.

Beïnvloed door popartiesten als Nielson, Adriana Partimpim, KT Tunstall, Jewel Kilcher en Nelly Furtado, luisteren de liedjes op ‘Bladzijde 1’ als de seizoenen van het jaar. De titeltrack is als januari, en gaat over een nieuw begin. ‘Dat Doe Je Goed’ is een zonnige track en daarom lekker uitbundig. ‘Mis je mij’ gaat over iemand die je uit het oog verliest en waarvan je je afvraagt of diegene nog ooit denkt aan hoe het was. De tweede single ‘Klein Zusje’ is een upbeat, pittig popliedje met een prikkelende tekst. ‘Wat Je Doet’, laat je verlangen naar mooi weer en lekker op pad gaan. Afsluiter‘ Schuil Bij Mij’ is een introspectief liedje dat de cirkel rond maakt.

http://delisemusic.nl/