We Are Electric: Martin Garrix, Mura Masa toegevoegd aan driedaags programma

01-03-2018 @ 10:37

Het muzikale programma van de vierde editie van WE ARE ELECTRIC Weekender op 6, 7 en 8 juli in Velder Woods bij Boxtel is uitgebreid met Martin Garrix, Mura Masa, plus de volledige line-up van vier nieuwe stage hosts -te weten Rampage, Heldeep, Netsky and Friends en Future House Music flink uitgebreid. Het optreden dat Martin Garrix op het festival geeft is zijn enige show in Nederland komende zomer. Eerder werden de exclusieve Nederlandse optredens van The Prodigy en Eric Prydz bekend gemaakt alsmede headline shows van Justice, Paul Kalkbrenner en Oliver Heldens.

Het succes kan niet op voor Martin Garrix. In 2017 werd hij voor het tweede jaar op rij gekozen tot populairste dj ter wereld door DJ Mag en mocht hij ook de Popprijs in ontvangst nemen voor zijn bijdrage aan de Nederlandse populaire muziek. Nog geen vijf jaar geleden brak de toen pas 17-jarige dj/producer internationaal door met zijn single ‘Animals’. Sindsdien scoort hij hit na hit en vliegt hij de wereld over voor optredens op onder meer Pinkpop, Coachella, Ultra Music Festival en Tomorrowland. "Ik heb super veel zin in mijn show op We Are Electric deze zomer in het gezelschap van deze vette line-up!” laat Garrix weten over zijn exclusieve optreden.

Met zijn futurebass sound trekt de Britse multi-instrumentalist Mura Masa je eigenhandig bij je nekvel de toekomst van de elektronische muziek in. Tropische hits als ‘Love$ick’ met A$AP Rocky en ‘Firefly’ met Nao zijn niet weg te slaan uit de ether. Ook live zet de jonge Alex Crossan (zoals hij in het echt heet) al drummend, samplend én zingend keer op keer weer een sterke show neer. Met een vers debuutalbum op zak kijken we uit naar zijn optreden op WE ARE ELECTRIC deze zomer.

Line-up stage hosts
Dit jaar zijn er een viertal gerenommeerde partners uit onder meer de drum’n bass en housescene uitgenodigd. Elk presenteren ze de volledige stage line-up voor hun stage op het festival;

Rampage - Hét grootste DnB en dubstep event van Europa brengt een bass-heavy line-up;
Noisia DJ Set, Andy C, Black Sun Empire b2b State Of Mind, Dirtyphonics, Funtcase, King of the Rollers, Murdock, Radar Records Soundsystem ft. Doctrine & Andromedik en Signal b2b Disprove

Heldeep - Future house koning Oliver Heldens’ eigen muzieklabel presenteert;
Oliver Heldens, Martin Solveig, Chocolate Puma, Purple Disco Machine, Carta en Aevion

Netsky and Friends - Na Tomorrowland brengt Netsky zijn eigen podium ook naar Velder Woods; Netsky, Slushii, Camo & Krooked, Dimension, Holy Goof en Hush

Future House Music-Het succes van het muziekplatform op het festival in 2017 krijgt een vervolg; MK, Felix Jaehn, Kungs, Throttle en DLMT

WE ARE ELECTRIC is een elektronisch cross-over festival met een sterke focus op live muziek, met in- en outdoor edities. In 2018 presenteert de organisatie een veelzijdige en internationale programmering van live acts en dj’s voor het festival, waarbij zo’n 100 artiesten uit alle hoeken van het elektronisch muziekspectrum samen komen verspreid over 3 volledige festivaldagen op 4 grote podia. Naast grote namen is er ook ruimte voor opkomend talent, creatieve collectieven en randactiviteiten op zowel het festival terrein als op de camping. Na drie succesvolle edities in Eersel strijkt het festival vanaf dit jaar neer op een nieuwe locatie;Historisch Landgoed Velder (Velder Woods) in Gemeente Boxtel, gesitueerd te midden van Eindhoven, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. De nieuwe thuisbasis biedt ruimte aan de groeiende ambities van WE ARE ELECTRIC. Zo kan het driedaags festival uitbreiden in onder meer het muzikale aanbod, (live)producties, kampeermogelijkheden en bovenal, op groot verzoek van fans, programmering tot diep in de nacht.

Tickets
De verkoop, met een beperkt aantal Early Birds weekendtickets inclusief camping a €89,- (excl. service fee), is gestart via we-are-electric.com. Bezoekers hebben bovendien dit jaar de mogelijkheid om hun kaartje in termijnen te betalen.

Electric Village
De Electric Village camping is geopend van vrijdag tot maandag. Naast reguliere camping plekken biedt WE ARE ELECTRIC ook luxe Electric Paradise camping accommodaties en pakketten aan met onder meer groepstenten, tipi’s, festihutten en kartenten.

WE ARE ELECTRIC WEEKENDER

VRIJDAG 6 T/M ZONDAG 8 JULI 2018 - LANDGOED VELDER, GEMEENTE BOXTEL

Early Bird Weekend ticket - 3 dgn incl.camping €89,- (excl.servicekosten, beperkt aantal beschikbaar)
Regular Weekend ticket - 3 dgn incl.camping €94,- (excl. servicekosten)

Toegang alleen voor bezoekers van 18 jaar of ouder.

Meer informatie over het gehele programma: www.we-are-electric.com

Binnenkort worden de laatste acts, de dagindeling en informatie over het randprogramma bekendgemaakt.