Lilian Vieira en João Parahyba in Brazilië

05-04-2013 @ 20:43

Lilian Vieira en drummer, componist, producer João Parahyba ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens het opnemen van Trio Mocoto’s album Beliza! Beliza! Beliza! waar Zuco103 aan meewerkte. Deze muzikale samenwerking krijgt nu een vervolg. Lilian Vieira gaat met een aantal muzikanten van haar band naar Brazilë om daar te spelen met onder andere João Parabyba en andere Braziliaanse muzikanten. Deze culturele uitwisseling is tot stand gekomen met steun van Central Cultura Brasil & Holanda.

Lilian Vieira, geboren in Teresopolis, Brazilië, woont in Nederland sinds 1989. Ze is voornamelijk bekend als de frontvrouw van de Brazilectro formatie Zuco103. Zuco103 heeft sinds 2000 over de hele wereld getoerd, ze houden op dit moment een korte creatieve break om nieuw materiaal te schrijven. En in de tussentijd werken de 3 Zuco's aan andere projecten.
Lilian Vieira is een soloproject begonnen met een nieuwe band en repertoire waarvoor ze muzikale inspiratie uit de Samba Soul haalde. En dat is ook de reden waarom zij opnieuw contact heeft opgenomen met João Parahyba, bekend van Trio Mocoto en een heleboel andere projecten met internationale artiesten.
In april vindt deze exclusieve samenwerking plaats tussen Lilian Vieira & João Parahyba en gaan ze ook optreden op 13,18 & 20 april in São Paulo.

Lilian Vieira & João Parahyba LIVE:
13 april Casa São Jorge

18 april Grazie a Dio

20 april CCRV (Rio Verde Cultural Center)

http://lilianvieira.wordpress.com/

http://www.facebook.com/lilianvieiramusic