Richard Zijlma nieuwe artistiek leider Conservatorium Haarlem

29-08-2017 @ 12:41

Per 1 september is Richard Zijlma de nieuwe artistiek leider bij Conservatorium Haarlem van Hogeschool Inholland. Hij volgt Arjen Davidse op, die na ruim vier jaar de hogeschool zal verlaten.

Zijlma is de afgelopen twintig jaar directeur geweest van het Amsterdam Dance Event (ADE) en heeft dit event in die jaren tot ongehoord grote internationale allure weten te brengen. Daarvoor was hij jarenlang medeorganisator van het Groningse Eurosonic/Noorderslag festival. De komende maanden zal Zijlma zijn werk voor Conservatorium Haarlem nog combineren met werkzaamheden voor de aankomende editie van ADE in oktober.

Zijlma: “Conservatorium Haarlem heeft zich de afgelopen jaren weten te profileren als één van de vooraanstaande conservatoria van Nederland, met mooie projecten zoals het International Writerscamp en het nieuwe festival Hemelbestormers. Ook de richting E-music krijgt steeds meer aandacht. Ik verwacht met het internationale netwerk dat ik meeneem het conservatorium naar een nog hoger niveau te kunnen tillen. Er werken zeer gedreven docenten die allemaal veel liefde hebben voor het vak, ik ben ervan overtuigd dat we dit gaan bereiken.”

Voor de zomervakantie is Conservatorium Haarlem een exclusief partnership aangegaan met Berklee College Of Music (Boston, USA). Het conservatorium maakt nu deel uit van het Berklee International Network (BIN), een netwerk van de meest prestigieuze conservatoria op het gebied van ‘popular music’ ter wereld. In november is er in Haarlem weer een International Writerscamp met deze keer ook studenten van opleidingen vanuit onder andere Sydney, Kaapstad, Los Angeles en Mumbai.

Voor meer informatie, kijk op www.inholland.nl/conservatorium-haarlem