Amsterdam Dance Event maakt data 2014 bekend

14-01-2014 @ 14:35

Organisatie verwacht voor het komende jaar verdere groei

De negentiende editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) vindt plaats van 15 tot en met 19 oktober 2014. 's Werelds meest toonaangevende evenement voor elektronische muziek is in de afgelopen drie jaar tijd bijna verdubbeld in omvang en van stagnerende groei is nog lang geen sprake. De organisatie verwacht voor de komende editie 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

De afgelopen recordeditie van het ADE stond in de gehele breedte uitvoerig stil bij het 25-jarig bestaan van dancemuziek in Nederland, dat uitbundig werd gevierd met de lancering van het boek Mary Go Wild, een outdoor expositie, talkshows, speciale muziekevenementen en verschillende filmvertoningen. De mijlpaal resulteerde in een golf aan nationale en internationale media-aandacht en benadrukte eens en temeer de toonaangevende rol die Nederland speelt in de wereldwijde dance-industrie. In totaal traden 2.156 artiesten vanuit de hele wereld op 80 verschillende podia op.

Het succes van ADE en de sector zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. "Dancemuziek is bezig de wereld te veroveren en steeds meer landen en industrieën raken betrokken. Met het ADE creëren we een wereldwijd handel & kennisplatform waar de hele wereld en Nederland en Amsterdam in het bijzonder van kunnen profiteren. Het is niet voor niets dat dance inmiddels onderdeel is van het topsectorenbeleid van de overheid," zegt directeur Richard Zijlma.

Over het ADE
Het ADE is uitgegroeid tot een gerenommeerd platform voor de internationale dance scene. Het festival is dé plek bij uitstek om de laatste ontwikkelingen te spotten: van de allernieuwste muzikale trends en opkomende talenten tot het meest recente werk van de pioniers en supersterren. Naast het omvangrijke festivalprogramma (ADE Festival) biedt ADE Playground muziekliefhebbers ook overdag een enorm programma-aanbod waarin exposities, winkelacties, pop-up stores en filmvertoningen op een groot aantal locaties in de stad plaatsvinden. Het zakelijke deel (ADE Conference) wordt wereldwijd gezien als het belangrijkste in zijn soort en presenteert een breed pallet aan conferenties en netwerkmomenten die ingaan op muziek en technologie, VJ's & visuals, duurzaam ondernemen, hardere dance-stijlen, nieuw talent en educatie van studenten.

Het Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma. Official Partner ADE: Samsung