Funksensatie Trombone Shorty & Orleans Avenue naar TivoliVredenburg

25-07-2017 @ 21:42

Op 15 november staat de funksensatie Trombone Shorty & Orleans Avenue in TivoliVredenburg. Troy Andrews (Trombone Shorty) staat bekend om zijn energieke trombonespel en indrukwekkende soulstem. Samen met zijn band, Orleans Avenue, staat hij garant voor een New Orleans-style feest waarbij funk, jazz, blues en hip-hop moeiteloos worden gecombineerd. Trombone Shorty stond al meerdere keren op het podium bij North Sea Jazz Festival, was het voorprogramma van Lenny Kravitz in Ziggo Dome en is tegenwoordig headliner op ieder prestigieus jazzfestival.  

Eind april kwam het vierde studioalbum 'Parking Lot Symphony’ uit bij Blue Note Records. De opvolger van 'Say to Say This’ (uit 2013) heeft vrij lang op zich laten wachten. Dit is vooral te wijten aan het drukke werkschema van Trombone Shorty. De afgelopen vier jaar speelde hij voor de vijfde keer in het Witte Huis, trad op met Macklemore én Madonna op de Grammy’s en speelde mee op de albums van She & Him, Zac Brown en Marc Ronson. Daarnaast was hij het voorprogramma van o.a. Lenny Kravitz, Daryll Hall & John Oates en the Red Hot Chilip Peppers en bracht hij ook nog eens een boek uit over zijn leven! De 12 nummers op 'Parking Lot Symphony’ laten de diversiteit van Trombone Shorty goed horen; hij gaat zonder moeite van brullende brassband naar groovy funk en van prachtige blues naar ritmische hip-hop/pop.

Lovende recensies
Nederlandse media zijn al jaren laaiend enthousiast over Trombone Shorty & Orleans Avenue, zoals blijkt uit de vele lovende recensies. Jazzism.nl schrijft naar aanleiding van North Sea Jazz 2017: "Trombone Shorty is zoals gebruikelijk weer zijn energieke zelf. Met hun basis in de funk van New Orleans is dit de best mogelijke moderne variant anno 2017.” Podiuminfo recenseerde Trombone Shorty in 2014: "Swingend wordt er een brug geslagen tussen New Orleans jazz en pop georiënteerde rock. De verscheidene solo’s op trombone en trompet vormen daarbij het indrukwekkende hoogtepunt.”

Ook OOR heeft enkel positieve woorden voor het optreden van de band: "Begonnen als min of meer doorsnee jazzmuzikant heeft Shorty zich nu ontwikkeld tot een meesterlijk vernieuwer in de toch al zo complexe New Orleans funk. Wil je daar nog wat aan toevoegen moet je van goede huize komen en dat is hier volop aan de orde. Shorty’s topband speelt de lastigste ritmes alsof het niks is en de man zelf wisselt doorlopend van instrument. Ook zijn soulzang is werkelijk van topklasse. "


Trombone Shorty & Orleans Avenue
15.11.2017 TivoliVredenburg, Utrecht