Leif Vollebekk in najaar voor twee concerten naar Nederland

12-05-2017 @ 21:41

Nadat eerder bekend werd dat Leif Vollebekk zal optreden op Best Kept Secret Festival en Into The Great Wide Open kondigt de Canadese singer-songwriter en multi-instrumentalist twee headline clubshows aan voor het najaar. Paradiso presenteert de artiest op 14 november in Bitterzoet Amsterdam en op 15 november staat Leif Vollebekk namens Doornroosje in Merleyn in Nijmegen.

Sommige artiesten voelen als geheim, lang nadat ze voor het eerst bekend zijn geworden. Leif Vollebekk, die in februari 2017 zijn derde album uitbracht, is één van die verborgen schatten. Geboren in Ottawa, Canada in 1985, leerde hij muziek met behulp van instrumenten die hij had geërfd van zijn grootvader: harmonica, gitaar, piano, een oude viool. "Ik dacht altijd: 'Dit zal een beetje als een Neil Young liedje zijn, dit meer een Bob Dylan-liedje'", zegt Vollebekk, "maar op een gegeven moment had ik niemand over om na te doen en hield ik alleen mezelf over".

Twin Solitude
Vollebekk's laatste, langverwachte album 'Twin Solitude', is het product van alles wat voorheen kwam: de oneindige tours, de slow cover songs en de ervaring om Prince te zien, solo met zijn piano. Op het album vind je tien nummers met teksten die rechtstreeks uit het hart van de multi-instrumentalist komen. 'Twin Solitude' werd geproduceerd door Vollebekk zelf en werd met engineer Dave Smith opgenomen in de Breakglass Studios in Canada. Over het nieuwe album zegt Leif Vollebekk: "By the time the last notes die away, all that's left should be you. And I’ll be somewhere else. And that’s Twin Solitude."

Elegy
Met name de single 'Elegy' werd op al veelvuldig op de radio gedraaid. Het nummer geeft een goed beeld van het album. Op 'Elegy' hoor je piano, synthesizers, gitaar, elektrische bas en strijkers."Elegy is het rustmomentje dat je nodig hebt", aldus 3FM.

14.11.2017 Bitterzoet, Amsterdam
15.11.2017 Merleyn, Nijmegen