538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica vormen samen Talpa Radio

09-01-2017 @ 13:20

9 Januari 2017 zijn 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica gestart in een gezamenlijk en vernieuwd studiocomplex in Hilversum. Sinds 1 oktober 2016 vormen de stations één groep, die nu verder gaat onder de groepsnaam Talpa Radio.

Menno Koningsberger, algemeen directeur Talpa Radio: ‘Vanaf 1 oktober zijn we op papier één bedrijf, vandaag hijsen we de vlag op ons vernieuwde, gezamenlijke studiocomplex. Radio is en blijft de ultieme mix van muziek, entertainment en actualiteiten. Wij ontwikkelen een toegankelijke sound, die op het ritme van de dag meegolft en elke dag nèt wat leuker maakt. Radio vindt zijn weg naar de oren via allerlei distributieplatformen, analoog én digitaal. 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica bereiken met 40 radiostations (via FM, DAB+, kabel, internet en apps) samen meer dan 7 miljoen Nederlanders per week, met een gemiddelde luistertijd van meer dan drie uur per dag. Met de schaal die Talpa Radio nu heeft kan het samen met business partners een aantal initiatieven versneld en grootschaliger uitrollen.’

Groei bereik en ‘connected audience’
Vanuit de missie ‘het leven verrijken met de magie van onze sound’ zet Talpa Radio in op groei van het bereik binnen het domein muziek entertainment. Hierbij blijft de primaire focus op radio als vorm van muziek entertainment, daar waar relevant verrijkt met multimediale content en events. Het aanbod is met de opkomst van online radio en muziekdiensten steeds internationaler en groter geworden. Aan de andere kant is het ook makkelijker geworden voor consumenten om naar muziek entertainment te luisteren, dit biedt zowel kansen als uitdagingen. Talpa Radio heeft als doel het vergroten van een ‘connected audience’ waardoor het haar grote bereik verrijkt met profielen en ook richting on-demand kan gaan.

Programmering stations Talpa Radio
Door de aanscherping van de muziekmix, programmering en acties zal het aanbod van de radiozenders meer complementair aan elkaar zijn. Radio Veronica is het jaar van start gegaan met een gloednieuwe programmering met Niek van der Bruggen, Jeroen Nieuwenhuize, Tim Klijn, Dennis Ruyer en Jeroen van Inkel, die zorgen voor de beste tijdloze en eigentijdse pop en rock hits. Op Radio 10 is de nieuwe ochtendshow ‘Goeiemorgen Lex’ gestart. Vandaag begint het spel ‘De Lach van 10’ waarbij luisteraars moeten raden van wie de lach is. 538 begint het jaar met het betalen van rekeningen van de luisteraar tijdens de ‘Hierrr Met je Rekening’ actie en een nieuwe weekendprogrammering met onder andere Barend van Deelen, Sunnery James & Ryan Marciano en Lucas & Steve. Sky Radio begint het nieuwe jaar goed met de 'We Like The 00's Top 500' lijst met de beste hits uit de 00's.

TALPA RADIO
Talpa Radio, vormt met 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica het grootste muziek entertainment bedrijf van Nederland. Vanuit de gezamenlijke missie ‘het leven verrijken met de magie van onze sound’ zijn de merken wekelijks in contact met meer dan 7 miljoen Nederlanders via FM, DAB+, kabel, online, apps, social en events.