NATALIE LA ROSE (NL) aangekondigd als winnaar European Border Breakers Awards 2017

01-12-2016 @ 09:44

Zangeres Natalie La Rose is aangekondigd als achtste winnaar van de European Border Breakers Awards (EBBA) 2017. EBBA is de Europese prijs voor opkomende artiesten. De Nederlandse zangeres werd in haar huidige woonplaats Los Angeles via een Skypeverbinding met DJ Fernando live op radiozender FunX verrast.

Oorspronkelijk afkomstig uit Amsterdam, studeerde La Rose in 2008 af aan het Lucia Marthas Instituut voor Perfoming Arts en speelde ze de rol van Taylor McKessie in de Nederlandse versie van High School Musical. Met een diepgaande fascinatie voor urban grooves, tekende ze bij het Amerikaanse label Republic, een sublabel van Universal Music Group. Op haar debuutsingle ‘Somebody’ werkte ze samen met Jeremih, die de aan Whitney Houston refererende ‘hook’ bedacht. Na de release in januari 2015 was de track onmiddellijk succesvol: hij belandde in de top 10 van de US singles chart en wist ook in de UK, Nederland, Ierland, Denemarken, Duitsland, Zweden en Frankrijk de charts te halen.

Andere EBBA 2017 winnaars

Eerder werd al aangekondigd dat Alan Walker (no), Jaakko Eino Kalevi (fi), Namika (de), Walking On Cars (ie), Hinds (es), Jain (fr) en Filous (at) een EBBA 2017 hebben gewonnen. In totaal worden tien EBBA winnaars bekendgemaakt. De awards worden tijdens een spectaculaire award show in Groningen uitgereikt, als openingsavond van het Eurosonic Noorderslag festival.