Young Gun Silver Fox naar Nederland

29-09-2016 @ 17:46

Young Gun Silver Fox komt met hun intrigerende pop begin volgend jaar naar Nederland. Het tweetal dat eind 2015 het geraffineerde en veelgeprezen debuutalbum 'West End Coast’ uitbracht, geeft op woensdag 18 januari 2017 haar allereerste optreden op Nederlandse bodem in het Amsterdamse Bitterzoet

Young Gun Silver Fox bestaat uit Shawn Lee en Andy Platts, artiesten die hun sporen inmiddels al ruim verdiend hebben in de muziekindustrie. Zo had producer en multi-instrumentalist Lee verschillende bands, werkte hij in het verleden samen met sterren als Jeff Buckley, Kelis en Amy Winehouse en maakte hij scores voor films (Ocean’s Thirteen, Confessions of a Shopaholic) en tv-series (CSI: Miami, Lost, Desperate Housewives). De jongere Platts is vooral bekend als leadzanger van funk-soulband Mamas Gun, door het toonaangevende Britse magazine Uncut omschreven als een podiumhit en een 'masterclass in blue-eyed bubblegum soul’.

Yacht rock
De sound van het tweetal laat zich makkelijk omschrijven: laid back jaren 70 westcoastpop met een vleugje 80's; schatplichtig aan legendarische bands als The Eagles, The Doobie Brothers en Hall & Oates. De stemmen en talenten van Lee en Platts lijken daarbij voor elkaar gemaakt. Het resulteert in betoverende melodieën, pakkende songstructuren en schitterende harmoniezang. Een sound met soul, die ondanks alle referenties anno nu volledig authentiek is. Dit alles op de superieure wijze geproduceerd, met een rijk en vol geluid, wat de echte topstudio’s in Los Angeles in de jaren '70 zo onderscheidde.

"Laat dit album groeien en het vakmanschap schemert snel door de stijloefeningen heen”, aldus De Standaard. "De liefde voor de soulvolle sound van toen ligt er duimendik bovenop, maar ook de klasse druipt er vanaf”, stelt Soundz.

Op woensdag 18 januari 2017 komt Young Gun Silver Fox voor het eerst naar Nederland voor een exclusieve show in het Amsterdamse Bitterzoet. Een avond vol nostalgische weemoed naar lange autoritten met open dak over de Californische Pacific Coast Highway, langs wuivende palmbomen en met die originele westcoastpop als soundtrack. Een feest van herkenning voor de oudere muziekliefhebbers en een openbaring voor de jongere fans van de populaire retrosound van de Amerikaanse westkust.

18.01.2017 Bitterzoet, Amsterdam

https://www.facebook.com/younggunsilverfox/