Talpa Holding en RadioCorp zijn voornemens hun radiobelangen te herstructureren.

03-05-2016 @ 21:10

Talpa Holding en RadioCorp (Radio 10 en 100% NL) zijn voornemens hun radiobelangen te herstructureren. Talpa zal haar huidige minderheidsbelang in RadioCorp uitbreiden tot 100%. Dit betekent dat Radio 10 wordt toegevoegd aan het portfolio van Talpa, naast de zender Radio 538. Als onderdeel van de transactie zullen de zenders 100% NL en SLAM! een nieuwe onafhankelijke radiogroep gaan vormen.

Met deze uitbreiding sorteert Talpa voor op de eerdere aangekondigde plannen van Talpa en TMG (Sky Radio en Radio Veronica) om hun radioactiviteiten samen te voegen en een gezamenlijk radiobedrijf te starten. Door Radio 10 toe te voegen aan het portfolio met Radio 538, Sky Radio en Radio Veronica ontstaat de meest optimale mix qua bereik van de diverse doelgroepen.

De zenders 100% NL en SLAM! worden verkocht aan de Oostenrijker Karl Habsburg, een van de oorspronkelijke eigenaren van RadioCorp. Daardoor zal er een nieuwe radiogroep gevormd worden (zonder Talpa) waar de volledige focus komt te liggen op de doelgroep stations 100% NL en SLAM!. Onder leiding van het bestaande management zullen deze beide stations via diverse platformen (radio, online, TV, events en print) zowel Nederlandse popmuziek als dance centraal stellen.
De spot sales-activiteiten van 100% NL, SLAM!, Radio 538 en Radio 10 worden voortgezet door One Media Sales (OMS).
Nadere informatie over deze deal wordt op dit moment niet bekend gemaakt. De transacties zijn onder voorbehoud van goedkeuring van de bevoegde toezichthouders. De verwachting is dat de transacties deze zomer afgerond zullen zijn.