Danceprogramma's van Radio 538 in meer dan 16 landen wereldwijd te ontvangen

22-04-2016 @ 17:46

De Radio 538-shows ‘Dance Department en ‘Global Dance Chart’ zijn vanaf eind april in 16 verschillende landen via de ether te ontvangen. In China gaan de radioshows aan het eind van deze maand in première op de radiozender KFM 98.1 in Shanghai. Radio 538 is de eerste Nederlandse radiozender die eigen geproduceerde programma’s wereldwijd uitzendt via de ether van buitenlandse landelijke en regionale radiostations. Uit de wereldwijde online-luistercijfers blijkt ook dat de programma’s over de hele wereld online goed beluisterd worden.

Nederland is een bakermat als het gaat om dance, de toonaangevendste en bekendste dj’s en producers van de wereld komen uit ons land en ook als het gaat om events loopt Nederland voorop. ‘Dance Department en ‘Global Dance Chart’ fungeren als mondiale gidsen in de dancemuziek. Op verzoek van luisteraars van over de hele wereld presenteren 538-dj's Dennis Ruyer en Wessel van Diepen de twee danceprogramma’s ook in het Engels. Zowel ‘Dance Department’ als ‘Global Dance Chart’ zijn beide ook een volledig Engelstalig digitaal radiostation. De digitale stations hebben online luisteraars in meer dan honderd landen, met in de top tien: Amerika, Engeland, Japan, Duitsland, Australië, Canada, Maleisië en Slowakije.

Dave Minneboo, Programma Directeur 538Groep: “Ik kom net terug uit Shanghai waar Wessel van Diepen en ik gesprekken hebben gehad met de grootste radiostations van China. We zijn er erg trots op dat onze twee Engelstalige programma’s zeer binnenkort ook in China via de ether te beluisteren zijn. We bieden hiermee twee unieke danceprogramma’s die geschikt zijn voor luisteraars, radiostations en adverteerders van over de hele wereld.

Global Dance Chart is de eerste wekelijkse wereldwijde hitlijst waar de 40 grootste dancehits ter wereld - online, on air en on the floor- aan elkaar gedraaid worden, in het Nederlands en Engels gepresenteerd door Wessel van Diepen. In de twee uur durende mixshow telt Wessel van Diepen af naar de populairste dancetrack ter wereld. De lijst wordt samengesteld op basis van gegevens van Spotify, Shazam, YouTube, iTunes, Beatport, SoundCloud, Apple Music, meer dan 2.000 internationale radiostations via Radiomonitor.com en het aantal keren dat toonaangevende deejays het nummer draaien in hun sets.

Dance Department is het langstlopende danceprogramma op de Nederlandse radio. Elke zaterdag worden de nieuwste dancetracks gedraaid en komen spraakmakende dj’s van over de hele wereld langs in de studio. Dance Department won meerdere internationale radio awards en wordt zowel in het Engels als in het Nederlands gepresenteerd door Dennis Ruyer.

De shows worden uitgezonden in de ether in België, Griekenland, Canada, Roemenië, Curaçao, Turkije, Oekraïne, Kroatië, Zuid-Korea, Letland, St. Maarten, Aruba en Bonaire, Guatemala, Spanje en nu dus ook China. Er zijn meerdere landen die interesse hebben om de programma’s uit te zenden.

De Global Dance Chart is in Nederland iedere vrijdagavond van 21 tot 23 uur te horen op Radio 538. Dance Department is iedere zaterdagavond te horen op Radio 538 tussen 20 en 23 uur.

Radio 538 is in Nederland te ontvangen via via FM, kabel, digitaal en DAB+.