Wegens succes extra concert Wende & Amsterdam Sinfonietta in Paradiso

25-01-2016 @ 20:31

Deze maand speelden Wende en strijkorkest Amsterdam Sinfonietta met hun ‘Breder dan klassiek’ tour voor tien volle concertzalen. Veel mensen die last minute nog een kaartje wilden kopen, visten achter het net. Daarom is besloten eenmalig een extra concert te geven in Paradiso in Amsterdam op 24 mei. 

Het programma is een mix van Wendes eigen nummers, covers en klassieke stukken, met haar liefdes-cv als rode draad. Covers zijn van onder anderen Stromae, David Bowie, Shirley Bassey, Nina Simone, Charles Aznavour en Jacques Brel. Ook zingt Wende ‘When I am laid in earth’ uit de barokopera Dido and Aeneas. De klassieke werken van Rameau, Lekeu en Dessner sluiten qua emotie naadloos aan.

De jaarlijkse concertreeks ‘Breder dan klassiek’ van Amsterdam Sinfonietta, waarmee het strijkorkest de samenwerking aangaat met artiesten van buiten de klassieke wereld, is inmiddels een begrip. Elk jaar speelt het gezelschap voor uitverkochte zalen. Na onder meer Patrick Watson, De Dijk en in 2015 Ludovico Einaudi, deelde Amsterdam Sinfonietta in januari 2016 het podium met de veelzijdige zangeres en performer Wende.

Veel van de liedarrangementen zijn zo krachtig dat ze het origineel haast doen vergeten
DE VOLKSKRANT

Wendes energieke Song of Yes bereikt een schreeuwende climax en haar Black Feather krijgt een knisperende groove van klop- en krasgeluiden op de klankkasten
NRC HANDELSBLAD

Onstuimig liefdesduet met een heldin
3VOOR12

http://wende.nu/en/home

http://sinfonietta.nl/