Weezer op 8 april in de Heineken Music Hall in Amsterdam

18-01-2016 @ 11:05

De Amerikaanse band Weezer geeft op vrijdag 8 april een concert in de Heineken Music Hall. De show staat in het teken van het tiende studioalbum van de band dat verschijnt op 1 april. 

Weezer is opgericht in 1992 door zanger/gitarist Rivers Cuomo, drummer Patrick Wilson, bassist Matt Sharp en gitarist Jason Cropper. De band combineert hun heavy power pop met een ‘’geeky’’ gevoel voor humor. De single 'Buddy Holly', met de befaamde videoclip die zich afspeelt in de TV-serie Happy Days, is hier een bekend voorbeeld van. In totaal heeft Weezer tien studioalbums uitgebracht waarmee ze in de Verenigde Staten meer dan negen miljoen albums verkochten en wereldwijd ruim 17 miljoen.

In 1994 kwam Weezer met hun gelijknamige debuutalbum, ook wel bekend als The Blue Album. Het album heeft in Amerika de status van driemaal platina bereikt. Op dit album staan onder andere de singles Buddy Holly, Undone – The Sweater Song en Say It Ain't So. Na een korte pauze eind jaren '90 keert Weezer in 2001 terug met hun vierde en tevens tweede gelijknamige album, onder fans ook wel bekend als The Green Album. Van dit album komen de bekende singles 'Hash Pipe' en 'Island in the Sun'. In 2008 scoorde de band een top 20-hit in America met het nummer 'Pork And Beans'. In april van dit jaar verschijnt het tiende studioalbum van de band. Het nieuwe titelloze album wordt ook wel The White Album genoemd. Het album bevat onder andere de in 2015 uitgebrachte singles 'Thank God For Girls' en 'Do You Wanna Get High?' en de nieuwe single 'King of the World'.

WEEZER

Vrijdag 8 april | Heineken Music Hall, Amsterdam

Aanvang: 20:00uur | Entree: €48,- (excl. servicekosten)

http://weezer.com/

https://www.facebook.com/weezer/