Claudia de Breij nieuw album 15 januari 2016

13-12-2015 @ 14:38

Op 15 januari 2016 verschijnt een nieuw album van Claudia de Breij. Onlangs kreeg zei uit handen van Herman van Veen de zeer speciale Louis Davidsring

Het nieuwe album is getiteld "ALLES IS GOED" en bevat naast zelfgeschreven nieuwe liedjes, ook een aantal van haar favoriete eerdere liedjes in een nieuw jasje, zoals een uitgeklede versie van de hit ‘Mag ik dan bij jou’. Aan het album werkten onder meer Waylon en Paskal Jakobsen mee.

Claudia de brey bracht tot nu toe vier muziekalbums uit. "ALLES IS GOED", komt uit op 15 januari aanstaande. Op het album staan dertien nummers, zes nieuwe songs en met speciaal voor dit album een aantal van haar favoriete liedjes. Liedjes die altijd live gespeeld zijn in het theater, maar die ze graag met complete band in de studio wilde opnemen, waaronder ‘Ik zie jou’ en een intieme, uitgeklede versie van ‘Mag ik dan bij jou’. Voor twee songs vroeg Claudia de medewerking van collega’s. Met Waylon nam ze ‘Mis je zo graag’ en met Paskal JakobsenIk onthou van jou’ op. En ze stak het eerder opgenomen duet ‘Niet alleen’ met wijlen Thé Lau in een nieuw jasje.

Claudia de Breij is cabaretier, liedschrijver, auteur, televisiemaker en radio-dj. Op 25 november 2015 ontving ze de Louis Davidsring uit handen van Herman van Veen, die de ring veertig jaar heeft gedragen: “Van alle vogels in het koor, ontroert zij mij het allermeest”.

Haar laatste theaterprogramma’s zijn ‘Hete Vrede’ (2009-2011), ‘Alleen’ (2013) en ‘Teerling’ (2014 - 2015). ‘Hete Vrede’ werd in 2010 door een vakjury verkozen tot het beste cabaretprogramma van het jaar, wat Claudia de Poelifinario opleverde. Het openingslied uit deze voorstelling, ‘Mag ik dan bij jou’, werd een grote hit en is sindsdien een klassieker aan het worden en staat nog regelmatig in de hitlijsten. Het liedje heeft inmiddels de platina status bereikt.

Naast cabaret in het theater, presenteerde De Breij ook meerdere radio- en Tv-programma’s, waaronder ‘Claudia d’r op’ bij 3FM. Ze won zes keer de Zilveren RadioSter, de publieksprijs voor de beste vrouwelijke radiopresentator.

Voor de VARAGids schrijft Claudia een wekelijkse column. En er verschenen drie boeken van haar hand: ‘Krijg nou tieten!’, ‘Dingen die fijn zijn’ en haar meest recente boek ‘Neem een geit’ verscheen in oktober 2015 en is inmiddels toe aan de zevende druk.

www.claudiadebreij.nl