Rapper Lijpe presenteert debuutalbum 'Levensles'

24-11-2015 @ 23:12

27 November verschijnt bij Top Notch ‘Levensles’ het debuutalbum van Lijpe. Het album is voorafgegaan door de single ‘Actief’ geproduceerd door Jack $hirak. Op het album staan gastbijdragen van Fresku, Hef, MocroManiac, Emms (Broederliefde), D-Double, Jandro (SFB), Ares en Frenna (SFB).

Een jaar geleden verscheen de EP 'Van de bodem naar de grond' waarmee Lijpe veel indruk maakte. De tracks op de EP zijn samen inmiddels miljoenen keren gestreamd met ‘Waar ik morgen ben’ als koploper met meer dan 700.000 streams alleen al.  Het leverde ook Youtube hits op met ‘Ogen in je rug’ en ‘Waar ik morgen ben’.

Ook bracht het Lijpe naar Schiermonnikoog voor de opnamen van 'New Wave', met Ares, Bokoesam, Lil' Kleine, Ronnie Flex, D-Double, en Lijpe. Hij werd onderdeel van het succesvolste Nederlandse album van 2015 en stond in een uitverkochte Paradiso, op Appelsap en Lowlands. Op Schiermonnikoog werden de eerste tracks voor het album opgenomen.

Nu is het hoog tijd voor dat langverwachte solodebuut ‘Levensles’. “Misschien verandert dit jouw leven”, zegt Lijpe in de intense intro van het album. Vijf minuten pure raps zonder refrein, het meest persoonlijke dat hij ooit schreef. “Dat was een grote stap voor me, zoals het hele album echt een grote stap voorwaarts is. De titel van het album is niet zomaar gekozen: dit zíjn mijn levenslessen. Iedereen kan hier lessen uit trekken als je er voor open staat. Als je wat verder in het leven bent en bereidt bent om bepaalde doelen voor jezelf te stellen”, aldus Lijpe. “Levensles gaat over mijn visie, waar ik op dit moment sta.''

https://twitter.com/lijpemd