Amsterdam Dance Event reist af naar Aruba voor exclusieve ADE Global Sessions

02-09-2015 @ 15:17

Top-DJ's, fans en muziekindustrie maken zich op voor derde editie van uniek en intiem ADE-evenement

Deze week organiseert het Amsterdam Dance Event (ADE), 's werelds grootste clubfestival en conferentie voor elektronische muziek, de derde editie van ADE Global Sessions Aruba. Van 3 tot en met 6 september staat de hard groeiende elektronische-muziekmarkt in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied centraal op een uniek en intiem evenement waar bezoekers top-DJ's en invloedrijke muziekindustrie-professionals kunnen ontmoeten. Op het programma staan onder meer interactieve publieks-Q&A's met artiesten als Loco Dice en Chuckie en vertegenwoordigers van SFX Latijns-Amerika, EDC Mexico, Aftercluv DanceLab/Universal Music Latin Entertainment en vele anderen.

De exclusieve zakelijke sessies van ADE Global Sessions Aruba focussen deze editie onder meer op de nieuwste artistieke trends en economische kansen binnen de elektronische muziek in de zeer aantrekkelijke Latijns-Amerikaanse markt. Voorname sprekers als Edo van Duijn (SFX Latijns-Amerika), Leizer Guss (OCESA / EDC Mexico), Rodrigo Frutos (Bullit Agency), Brandon Bakshi (BMI) en Luis Estrada (Aftercluv DanceLab/Universal Music Latin Entertainment) wisselen hun kennis en visie hierover met elkaar en het publiek tijdens levendige Q&A's en netwerkmomenten.

Daarnaast staan tijdens ADE Global Sessions Aruba ook de recente zakelijke en muzikale ontwikkelingen in het Caribisch gebied centraal, met sprekers Kamal Bankay (Dream Weekend Jamaica, Major Lazer-evenementen), Ivan Berry (C2W), de prominente Jamaicaanse dancehall-artieste Ce'Cile, songwriter en producer Mark Cyrus uit St. Vincent en vele anderen. Het belang van lokale Caribische muziekscenes voor de internationale DJ- en remixcultuur is het hoofdthema van het Island Culture-programma met onder meer een openingsevenement met Aruba's eigen tropical bass-vernieuwer Fellow, dancehallster Ce'Cile en het baanbrekend genres mixende dj-duo The Partysquad, dat met muzieklabel Rebel Yard medecurator is van het Island Culture-programma. De genoemde artiesten gaan ook aan de slag in een speciale pop-up studio voor openbare opnamesessies en een gezamenlijke publieksworkshop over de kunst van het remixen.

ADE Global Sessions Aruba vindt plaats tijdens het Electric Festival, een meerdaags muziekfestival waar headliners als Afrojack, Nervo, Loco Dice en Chuckie optreden. Tijdens de unieke sessies zijn voor het publiek gratis interactieve Q&A's te bezoeken op prachtige eilandlocaties met top-dj's als Chuckie en Loco Dice en staat tijdens een speciale editie van ADE University de geschiedenis van het 20-jarige Amsterdam Dance Event centraal in een informatief publiekscollege over de diverse manieren waarop het evenement de dancecultuur wereldwijd verbindt.

Voor meer informatie en het volledige programma: www.electricfestival.com

ADE Global Sessions Aruba wordt georganiseerd door Amsterdam Dance Event en is onderdeel van het Electric Festival, georganiseerd in samenwerking met Aruba Tourism Authority.