Nieuwe opzet Buma NL Awards

26-08-2015 @ 15:47

De Buma NL Awards, krijgen dit jaar een nieuwe opzet. Niet langer zal een vakjury bepalen welke artiesten een award winnen maar zullen 'harde' cijfers als airplay, digitale en fysieke verkoop maatgevend zijn. Ook worden twee publieksprijzen uitgereikt: voor Grootste Talent en Favoriete Single.

In tien categorieën zullen op basis van deze nieuwe opzet op maandag 14 september de awards worden uitgereikt tijdens Buma NL. Voor de bij Buma/Stemra aangesloten artiesten, tekstschrijvers en componisten wordt bijgehouden hoeveel er van hun muziek wordt verkocht en ook hoe vaak ze gedraaid worden in bijvoorbeeld kroegen en op radio en tv. Op basis daarvan worden awards bepaalt die op harde gegevens zijn gebaseerd in plaats van de mening van een vakjury. Ook nieuw is dat dit jaar voor het eerst onderscheid maakt tussen de Hollandse muziek zoals van Jan Smit en Frans Duijts en Nederlandstalige popmuziek zoals Bløf of Nielson.

Een overzicht van de categorieën en nominaties:

Beste Album - Populair

Beste Album - Hollands

Beste Single - Populair

Beste Single - Hollands

Meest gedraaid op radio & TV : Sena award

Meest gedraaid in de Nederlandse horeca

Beste Auteur

Lifetime achievement

Grootste Talent
* Tino Martin
* Jeffrey Heesen
* Mike Peterson

Favoriete Single
* Samantha Steenwijk – Lieveling, wat hou ik van jou
* John de Bever – Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht
* André Hazes Jr. – Ik leef mijn eigen leven

Publieksprijzen Grootste talent en Favoriete Single
Nieuw zijn twee publieksprijzen: voor Grootste Talent en Favoriete Single. Via de websites van Sterren.nl, RADIONL, Puur NL, TV Oranje en de Facebook pagina van Buma NL kunnen fans tot 6 september hun stem uitbrengen en daarbij kans maken op toegangskaarten voor de Buma NL Awards.

Op woensdag 16 september wordt de awardshow 'Sterren.nl presenteert: De Buma NL Awards' om 16.20 uur uitgezonden bij AVROTROS Sterren.nl op NPO1.