Tame Impala op 29 januari 2016 naar Heineken Music Hall

24-08-2015 @ 20:53

Op vrijdag 29 januari 2016 komt Tame Impala voor een concert naar de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Muzikaal en creatief epicentrum van Tame Impala is de Australische schrijver, producer, muzikant en multitalent Kevin Parker. Hoewel live zijn band uit vijf personen bestaat, is dit in de studio anders. Parker is zelf verantwoordelijk voor de muziek, de zangpartijen en het gehele opnameproces.

Na het debuutalbum Innerspeaker uit 2010 was het vervolgalbum Lonerism uit 2012 dat de echte doorbraak betekende, mede door de bescheiden (indie)hitsingle Elephant. Dit album leverde zelfs een Grammy Awars-nominatie op voor "Best Alternative Music Album".
In juli van dit jaar verscheen het derde album, Currents. Met singles de I'm A Man en The Less I Know The Better is inmiddels een groter publiek bereikt. 

Afgelopen weekend stond Tame Impale op de 23e editie van Lowlands en was één van de onbetwiste hoogtepunten op zondag. De verwachtingen waren hooggespannen, en de band maakte het meer dan waar.

Zo zegt 3voor12 over de Tame Impala show op Lowlands: 'Niet alleen zijn de nieuwe songs uiterst geschikt om op te dansen, de band weet ook de perfecte 'oude' nummers te kiezen om de set mee aan te vullen. Tijdens het groovy 'The Moment' geeft het publiek zich gewonnen, oude rocker 'Elephant' houdt het feestje moeiteloos aan de gang. Ook 'Why Won't You Make Up Your Mind?' en 'Alter Ego' van InnerSpeaker blijken er naadloos tussen te passen. Tame Impala lost de hoge verwachtingen volledig in: de band spat tegenwoordig van het podium af.

Tame Impala bestaat live uit: Kevin Parker, Dominic Simper, Cam Avery, Jay Watson en Julien Barbagallo

Tame Impala + support

Vrijdag 29 januari 2016 | Heineken Music Hall - Amsterdam |

Aanvang: 20:00 uur | Entree: € 34

http://www.tameimpala.com/

https://www.facebook.com/tameimpala

https://twitter.com/tameimpala