Delftse band Princeton brengt eerste single uit

27-07-2015 @ 09:38

Princeton is een pop-rockband uit Delft die van dorp tot stad het publiek voor zich weten te winnen. Met ruime podiumervaring en een hun energieke liveshow heeft de groep nu haar eerste single uitgebracht: ‘Not Invited’.
Invloeden uit de Amerikaanse southern rock, blues en country zijn terug te vinden in de arrangementen en de toegankelijkheid van hun songs maakt dat een breed publiek zich hierin herkent.

De logische vervolgstap voor Princeton wordt het opnemen van hun debuutalbum.
Teruggetrokken in een sfeervolle oude studioboerderij in het groene hart van Nederland
is het debuutalbum tot stand gekomen.
De band werkte samen met topproducers Michel Schoots (o.a. Racoon, Kane, Di-rect) en Sven Lens (o.a. Willie Nelson, Snoop Dogg, Trijntje Oosterhuis en Nelly Furtado) om een eerlijke, no-nonsense en bovenal organisch album op te nemen. Dat is alleen mogelijk doordat de band de songs live heeft ingespeeld. Zonder overdubs en -gewoon- op record drukken en de band laten spelen. Zó vang je de live interactie en de juiste sfeer.

De ambiance is meteen één van de kenmerkende punten van de band. Vanaf het vroege songwriting- en preproductieproces tot de uiteindelijke album én live optredens is dit terug te horen.

Begin oktober verschijnt het debuutalbum, en de voorloper is de single Not Invited.
bijbehorende videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=9HudFfD7PJw

http://www.princetonmusic.nl/

https://www.facebook.com/PrincetonNL

downloadlink single