Release Palio Superspeed Donkey "A Funny Sunrise" via Topnotch

10-01-2015 @ 17:10

In 2011 beginnen vier Amsterdamse tieners een band. De op Engelse leest geschoeide garagepop van Palio Superspeed Donkey zorgt voor flinke opwinding en diverse labels storten zich op de middelbare scholieren. Met hun eerste demo-opnames komen ze op de 3FM playlist, in een Franse- en in een Nederlandse commercial.
De debuut-EP Wateramp verschijnt in 2012 bij Top Notch waarna Willem, Sam, Ruben en Camiel zoveel spelen als de overheid vier 14-jarigen toelaat. Onder meer festivals Great Wide Open, Noorderslag, Paaspop en De Wereld Draait Buiten worden platgespeeld. Nu, ruim twee jaar later is er dan eindelijk een debuutalbum van Palio Superspeed Donkey. Op 23 januari verschijnt het langverwachte 'A Funny Sunrise'.
Onlangs is de eerste single 'Obi-One' al geprimeurd bij 3FM.

Palio Superspeed Donkey bestaat uit tekstschrijver en gitarist Willem Smit, die de band op school bij elkaar heeft gebracht. In de afgelopen jaren zijn de schoolgenoten nog hechtere vrienden geworden. Sam is de zanger van de band, omdat Willem zijn stem gewoon beter vindt. Camiel is de drummer en Ruben is de bassist. Waar de liedjes op de EP nog leunen op Britse indie-invloeden, is 'A Funny Sunrise' veel meer Amerikaans-Europees.
"Het album is langzamer", legt Willem uit. "Het tempo is echt gehalveerd en er is veel langer over nagedacht... en zo klinkt het ook. Muzikaal zijn we heel erg gegroeid." Anderhalf jaar lang hebben de vier aan de liedjes geschreven, geschaafd en nagedacht over de sound. Samen met
Michel Schoots (Urban Dance Squad) startte de band begin 2014 de pre-productie om in de loop van het jaar 'A Funny Sunrise' op te nemen. Schoots produceerde eerder het succesvolle album van labelgenoten Mozes and the Firstborn (2013).
Voor het artwork, de vormgeving, fotografie en video's heeft de band samengewerkt met fotograaf Nick Helderman. Een bekende van de bandleden met een gigantisch portfolio die als artdirector fungeerde. De hoes van 'A Funny Sunrise' is getekend door Floor van het Nederend en voor de video's werken de jongens samen met Jeroen Dankers.

Camiel: "Het heeft allemaal lang geduurd. Ik hoop dat mensen dat gaan horen. Nu hebben we vooral zin om veel te spelen!"

LIVEDATA:
12 maart Zwolle - Hedon
13 maart Amsterdam - Bitterzoet
14 maart Rotterdam - Rotown
4 april Hoogeveen - TamboerPop

http://www.paliosuperspeeddonkey.com/
https://twitter.com/paliosuperspeed