32e Bluesrock Festival Tegelen op 19 september

29-06-2015 @ 13:59

De 32e editie van het jaarlijkse BLUESROCK FESTIVAL van Tegelen kent weer een vertrouwd aantrekkelijk en dit jaar zeer gevarieerd programma met DeWolff, Eli Paperboy Reed, Dr Feelgood, The Dirty Aces, Sven Hammond, My Baby, The Delta Saints en The Blackwater Experience

Afsluiter is het Limburgse DeWolff. Iedereen die de band ooit live heeft gezien weet wat dit betekent: onuitputtelijke energie, grenzeloos enthousiasme en één groot avontuur op het podium. DeWolff is een garantie voor een spectaculair einde van het festival.

De Amerikaanse soul-blues en funkartiest Eli Paperboy Reed staat bekend om zijn rauwe en donkere stem en wordt vaak vergeleken met Otis Redding, James Brown en Wilson Pickett.

De Britse pub rock band  Dr Feelgood werd in 1971 opgericht en de rauwe en compromisloze stijl die de band zo populair maakte is nog altijd het kenmerk van Dr Feelgood. De band stond eerder al in 1988 in Tegelen.

De dampende mix van alt-rock, classic punk, garagerock, rhythm & blues en rock & roll van The Dirty Aces uit Engeland werkt als een shot adrenaline. Hun muziek doet denken aan The Black Keys en The Strypes, maar laat ook duidelijk invloeden horen van The Rolling Stones, The Stooges en Dr Feelgood uit de jaren ’60 en ‘70.

Sven Hammond klinkt nog heftiger en meer uitgesproken dan voorheen. Op hun onlangs uitgebrachte album bewandelt de band verrassende muzikale paden en gaan ze qua stijl meer de bluesrockkant op. 

My Baby is geboren uit de liefde voor fingerpickin’ gitaren, voodoo, roots, funk, gospel en swampy Southern’ blues. De formatie bestaande uit Nederlands en Nieuw-Zeelandse muzikanten toerde in april nog als support van Seasick Steve in Engeland en heeft nu zelf een agenda vol met zalen en festivals.

The Delta Saints is een jonge band uit Nashville. De band staat garant voor een energieke mix van Southern rock, (swamp)blues en funk. In augustus verschijnt het nieuwe album ”Bones”, geproduceerd door Ed Spear (The White Stripes).

De bijdrage van Stichting Popmuziek Limburg is dit jaar The Blackwater Experience. Deze jonge, talentvolle band uit Limburg combineert heavy rock met een vleugje blues en creëert zo een spannende mix die rauw en authentiek is, resulterend in wilde en energieke live shows. Gewapend met Hammond, gitaren, drums en een dikke knipoog naar de 70’s.

Let wel: het festival vindt dit jaar twee weken later plaats in verband met de Passiespelen die dit jaar worden opgevoerd.

De organisatie is een samenwerking tussen Buro Pinkpop en Mojo Concerts. Kaarten kosten in de voorverkoop € 35,00 (excl. € 3,00 servicekosten) en indien voorradig aan de dagkassa € 45,00. De voorverkoop is reeds gestart via www.ticketmaster.nl, 0900-3001250 (0,60 cpm) en de bekende voorverkoopadressen. Ook voorverkoop in Venlo: Sounds, Sittard: Music Machine en VVV, Tegelen: Café de Witte en The Read Shop, Geleen: Buro Pinkpop, Heerlen: Satisfaction en VVV en in Oost Souburg: Pedaal Produkties.

De eerste editie van het festival in 1984 werd opgedragen aan de in dat jaar overleden Bluespionier Alexis Korner. In de dertig edities die volgden passeerden meer dan 68.500 bezoekers de kassa’s van de unieke locatie, vonden er 225 optredens plaats waaronder 6 maal Guy Forsyth en 3 maal Rory Gallagher, Walter Trout, The Hoax, Ten Years After en Julian Sas. In de afgelopen jaren is het festival één van de oudste en bekendste bluesfestivals van Nederland geworden. Het festival wordt al sinds de eerste editie ieder jaar georganiseerd in openluchttheater “De Doolhof” waar regen absoluut geen spelbreker is want het gigantische dak van het theater dient als een paraplu boven de bezoekers. Dit dak en het decor van de Passiespelen maken deze locatie dan ook zo uniek. Kijk voor meer informatie over het festival op www.bluesrockfestival.nl.