Sprekers voor kleinkunst workshop jong professionals Annie M.G. Schmidtprijs bekend

10-04-2015 @ 14:22

Burgemeester Eberhard van der Laan reikt prijs uit

De Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van 2014, een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival, wordt op zondag 19 april uitgereikt tijdens de 28ste editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival door burgemeester Eberhard van der Laan.

Voorafgaand aan de uitreiking van de Annie M.G. Schmidtprijs is er een workshop voor jonge muziek- en theatermakers: Muziek&Theater – waar is het geld? Met inspirerende sprekers en tafelgesprekken over o.a. verdienmodellen, auteursrecht en muzikaal ondernemerschap. Deze middag wordt gepresenteerd door docent, muzikant en ondernemer Alexander Beets, hij spreekt o.a. over ondernemerschap en verdienmodellen. Andere bevestigde sprekers zijn Hans Stekelenburg van BumaStemra over het aanmelden van repertoire, Frank Noorland van Theater Bellevue over het kleine zalen circuit en Marc Pil van het Amsterdam Kleinkunst Festival over projectplannen en begrotingen.

Aansluitend start het programma rondom de uitreiking. Burgemeester Eberhard van der Laan reikt de prijs uit, de presentatie ligt in handen van Jelle Kuiper. En Vrac verzorgt deze editie het gastoptreden. Dit trio bestaat uit Bas Marée (gitaar en zang), Gijs Baas (contrabas) en Minze Koopman (cajon).

De jury van de Annie M.G. Schmidtprijs 2014 bestaat dit jaar uit componist Cor Bakker, Jacques Klöters (voorzitter), theaterdirecteur Nel Oskam, schrijver en cabaretier Frans Mulder en zangeres Marjolijn Touw.

De afgelopen vijf jaar wonnen Peer Wittenbols, Mike Roelofs en Gerard van Maasakkers met Mijn Kind (2013), Jan Beuving, Nico Brandsen en Angela Groothuizen met Vinkeveen (2012), Egbert Derix en Gerard van Maasakkers met Zomaar Onverwacht (2011), Brigitte Kaandorp en Theo Nijland met Lente (2010) en Sara Kroos, Arthur Japin en Martijn Breebaart met Nachtkaravaan (2009).

Meer informatie en aanmelden van de workshop Muziek&Theater – waar is het geld? kan via www.demakersacademie.nl. De Makers Academie is een initiatief van Amsterdam Fringe Festival, ITS Festival en het Amsterdams Kleinkunst Festival. De workshop wordt mogelijk gemaakt door Buma Cultuur.

Voor meer informatie over de Annie M.G. Schmidtprijs:
www.anniemgschmidtprijs.nl
www.amsterdamskleinkunstfestival.nl
www.bumacultuur.nl