Charles Aznavour “Encores” nieuw album

07-04-2015 @ 19:15

Het ‘encore’ dat zo vaak aan het eind van een optreden door het publiek galmt, beantwoordt Charles Aznavour in zijn nieuwe en gelijknamige album “Encores”. Het album verschijnt op 8 mei aanstaande.

Charles Aznavour (22-5-1924) is 90 jaar. Zijn passie voor zingen en optreden en zijn overtuigende keuze voor het artiestenleven (“Omdat ik het leuk vind”), hebben hem decennia lang op de been gehouden. Vanaf het moment dat hij als 9-jarig jongetje zijn stem aan het publiek liet horen, bleek dat de jonge artiest een grote toekomst voor zich had. Hij groeide uit tot de grote Charles, pijler van de Franse muziek en één van de weinige Franse artiesten met een internationale reikwijdte en fanschare.

Anno 2015 is de populariteit van dit muzikale mirakel niet minder geworden. Beter nog: Aznavour zingt én tourt nog. Zo is hij op 22 november aanstaande te bewonderen in de Heineken Music Hall. Hoe is dit mogelijk op zijn leeftijd? Het antwoord is eenvoudig: Aznavour houdt van zijn vak, nu en voor altijd. Hij spreekt bovendien vol bescheidenheid, oprechtheid en relevantie. Zijn humor, gevatheid en openhartig karakter zijn legendarisch. Niettemin blijft het een volstrekt unieke en onvergetelijke ervaring om de 90-jarige artiest nu te zien, naar hem te luisteren en hem te horen spreken. Aznavour is even levendig als altijd en bezit een speels en onverzettelijk karakter dat generaties ontstijgt en keer op keer nieuwe mensen betovert.

Aznavour heeft de nummers op “Encores” zelf geschreven. Hij grasduint in zijn geheugen en verhaalt over vroeger, zijn levensvreugde, de liefde voor zijn naasten, de herinneringen aan Edith Piaf en de harde onvergetelijke oorlogsjaren. Het album loopt over van oprechtheid en Aznavour laat meer dan ooit zien dat hij zijn muzikale erfenis doorgeeft. You’ve Got To Learn, het duet met de jeugdige soulrevelatie Benjamin Clementine, is hier een uitstekend voorbeeld van. “Encores is het eerste album waarop Charles Aznavour naast de liedteksten en muziek ook verantwoordelijk is voor de arrangementen.

optredens in 2015:

Saint Petersburg     20.04.2015     BKZ Concert Hall     
Moscow             22.04.2015     Crocus City Hall     
Madrid             07.05.2015     Palacio de Deportes     
San Sebastiàn         09.05.2015     Kursaal     
Amsterdam         22.11.2015     Heineken Music Hall

n.b.: Afgelopen week werd ook bekend dat Charles Aznavour na een afwezigheid van 4 jaar ook weer in Parijs optreedt, nl. 15, 17, 19, 23, 25 en 27 september  in het Palais des sports.

http://www.charlesaznavour.com/en/blog