15 jaar Evers Staat Op: 15 uur radiomarathon op Radio 538

03-04-2015 @ 10:13

Vrijdag 17 april van 6:00 tot 21:00 uur, de marathonuitzending

Op vrijdag 17 april bestaat het populaire Radio 538 programma Evers Staat Op 15 jaar. Reden voor Edwin Evers en zijn team om dit jubileum van de ochtendshow op een originele manier te vieren. Van ’s ochtends 6:00 tot ’s avonds 21:00 uur gaan Edwin Evers, Rick Romijn, Niels van Baarlen en nieuwslezer Henk Blok 15 uur lang radiomaken op Radio 538.

Samen met vrienden van de show zoals Frank en Ronald de Boer, blikken ze tijdens de radiomarathon terug op hoogtepunten uit 15 jaar Evers Staat Op. Er komen bijzondere gasten langs, er is live muziek en er wordt elk uur het Evers Staat Op-typetjes spel gespeeld. Tijdens deze Evers Staat Op marathonuitzending staat alles in het teken van het getal 15. Luisteraars kunnen voor € 15,- een stoel bemachtigen voor een live optreden in de 538 Live studio en een kijkje nemen achter de schermen bij de ochtendshow. Het opgehaalde bedrag zal worden geschonken aan het goede doel.

Edwin Evers over zijn jubileum: ‘Erg bijzonder om dit derde lustrum van ons radioprogramma te kunnen vieren met vrienden van de show met wie we al 15 jaar voor een lach in de morgen zorgen.’

Prins Bernhard & Johan Cruijff
Sinds 2000 wordt het radioprogramma Evers Staat Op uitgezonden bij Radio 538, de allereerste uitzending van Evers Staat Op werd op 1 januari 1998 uitgezonden op 3FM. Door de vele imitaties van onder meer de broers Frank en Ronald de Boer, Johan Cruijff, Prins Bernhard en Rob de Tuinman groeide het programma uit tot de best beluisterde ochtendshow van de Nederlandse radio. Het arsenaal aan imitaties breidde zich uit met typetjes als Willibrord Frequin, Martin Gaus, Peter R. de Vries, Frans Bauer en Nico Dijkshoorn. En onlangs de boeren Geert en Mario van Boer Zoekt Vrouw.

Prijzen!
Het radioprogramma heeft inmiddels al vele prijzen in de wacht gesleept. In 1998 werd het verkozen tot het beste programma en in 1999 ontving Edwin Evers de Marconi Award voor beste radioman van het jaar. In 2006 won het programma Evers Staat Op de eerste Gouden RadioRing. Daarnaast heeft Evers in 2009 tweemaal de prijs voor beste presentator ontvangen, zowel een Marconi Award áls een Zilveren Radioster. Afgelopen november 2014 ontving Edwin Evers de Marconi Oeuvre Award.

http://www.538.nl/programma/16/evers-staat-op

https://www.facebook.com/EversStaatOp