Veel primeurs op feestelijke vijfde editie Rotterdam Beats met ruim 5.000 bezoekers

16-11-2014 @ 15:31

De vijfde editie van het sinds dit jaar zelfstandig opererende Rotterdam Beats stond bol van de primeurs. Zo ging de film Vanaf Nu over hiphop in Nederland in première, lanceerden nationale artiesten als Ronnie Flex, NoizBoiz, Zanillya en Feis nieuw werk, traden spraakmakende internationale namen als Your Old Droog en Doja Dat - beide voor het eerst in Nederland - op en werd met veel succes de eerste editie van Beats for Kids gelanceerd, een speciaal programma voor kinderen met dans- muziek- en street art-workshops en interviews met grote artiesten als Gers Pardoel, Typhoon en Ronnie Flex. In totaal kwamen 5200 bezoekers op het evenement af.

"Voor mij is het belangrijk om ervaringen te delen en zaadjes te planten voor hierna" - Mr. Probz

Overdag liepen de venues van Rotterdam Beats, het jaarlijkse evenement voor urban bass & beats, vol voor een zakenconferentie met paneldiscussies, netwerkbijeenkomsten en sprekers als Claude Zdanow (Stadiumred), Joe Strinati (Cornerstone) en Nadav Poraz (WhoSampled) en succesvolle Nederlandse startups als WeTransfer, Pause en 22tracks. In het uitgebreide gratis talentenprogramma van Rotterdam Beats vertelde rapper Mr. Probz - de huidige #1-artiest in Nederland - over zijn succesjaar en keurde hij beats van opkomende producers voor zijn aankomende album, interviewden kinderen rapper Typhoon en zijn broers en zus over hun carrières en bezochten bezoekers masterclasses en presentaties over alle ins en outs van de internationale muziekindustrie.

"It was amazing. I really like the talent and I appreciate the way people express themselves here. This was my favourite place to perform" - Doja Cat

De optredens van de fascinerende future R&B-sensatie Doja Cat uit Los Angeles, de Nederlandse clubfavoriet Ronnie Flex, de Oostenrijkse Dorian Concept en de uiterst drukbezochte headlinershow van de Amerikaanse hitrapper Future behoorden tot de hoogtepunten van festivalprogramma Rotterdam Beats by Night. Net als voorgaande jaren bestond Rotterdam Beats uit een internationale zakenconferentie met sprekers en muziekprofessionals uit talloze landen en een gratis talentenprogramma overdag en een festival met signalerende showcases en spectaculaire afterparties in de avond en nacht.

"Het is heel tof om alle generaties bij elkaar te hebben" - Typhoon over Beats For Kids

Naast Beats for Kids lanceerde Rotterdam Beats dit jaar ook voor het eerst de Beats Business Cases, zakelijke presentaties door toonaangevende bedrijven als Deezer, Outlook en Byte FM, een multidisciplinair randprogramma met onder meer een spoken word-special door Woorden Worden Zinnen, een footwork-showcase door Teklife Belgrado, beeldende kunst door Opperclaes en de Milky Way-straatdansbattle. Op Rotterdam Centraal Station werden rond Rotterdam Beats ook diverse optredens gegeven in een speciaal buitenpodium in de vorm van een boombox.

Rotterdam Beats is dit jaar meer dan ooit zichtbaar in de stad,” zegt general manager Aldo Bruining. “We krijgen veel positieve reacties van bezoekers over de brede en veelzijdige opzet van onze conferentie en festival. Dat we dit jaar zoveel primeurs hebben kunnen brengen, bevestigt de belangrijke rol die Rotterdam Beats inmiddels in deze scene inneemt.”