Volledige line-up Rotterdam Beats 2014 bekend!

14-10-2014 @ 19:25

Rotterdam Beats heeft het programma bekendgemaakt van de jubileumeditie die 14 en 15 november plaatsvindt in de Rotterdamse binnenstad. Het internationale showcase festival voor urban bass & beats kondigt deze week onder meer de komst aan van Amerikaanse hiphopsensatie Your Old Droog, toonaangevend Duits hiphop-collectief Betty Ford Boys, het Spaanse Cookin’ Soul en vele anderen. Ook gaat een documentaire over Nederlandse hiphop in première, is er voor het eerst het kinderprogramma Beats for Kids met Typhoon en Gers Pardoel en zijn er tijdens het dagprogramma presentaties over onder meer sampling, nieuwe Europese muziekstromingen als het Franse G-House, muziek en ondernemerschap en een openbaar universiteitscollege over rapper Kendrick Lamar.

Rotterdam Beats bestaat uit een dag- en avondprogramma. Overdag vindt een conferentie plaats voor internationaal industriepubliek en een uitgebreid programma voor nationaal talent, met workshops, interactieve Q&A’s, demo pitches, netwerkmomenten en zakelijke panels. ’s Avonds presenteert het festival de nieuwste trends en spraakmakende acts tijdens concerten, showcases en feesten. Met Your Old Droog, Cookin’ Soul, Betty Ford Boys, Ronnie Flex en eerder gecommuniceerde headliners als hitrapper Future uit Atlanta, het nieuwe project Fantasma van Zuid-Afrikaan Spoek Mathambo, de 20-jarige producer STWO uit Parijs, rapster Lil Simz uit Engeland en talloze anderen, is het programma van de vijfde editie van Rotterdam Beats by Nights nu compleet. Op het festival staat een bijzondere delegatie urban bass & beats-acts met verder Arkon Fly, Dorian Concept (live),de mysterieuze Sophie, de Rotterdamse hitsensatie Broederliefde, Loadstar, Jarreau Vandal, SBMG, Cookachoo (live), Skinto & Stepherd, Full Crate & Mar, Shash’U, Deon Custom en vele anderen. Ook gaat in het avondprogramma de langverwachte documentaire over Nederlandse hiphop van het nationale hiphopblog Puna in première, evenals het debuutalbum De Nacht Is Nog Jong Net Als Wij Voor Altijd van Ronnie Flex en EP’s van nationale acts NoizBoiz en Zanillya.

Rotterdam Beats by Day wordt vrijdag 14 november geopend met een pleidooi vóór de samplingcultuur in een muziekindustrie die worstelt met muziekrechten door Nadav Poraz, oprichter van de populaire Britse tech start-up WhoSampled.com. Het toonaangevende Amerikaanse muziektijdschrift The Fader komt tijdens de zakenconferentie voor het eerst vertellen over haar plannen in Europa. Er is aandacht voor invloedrijke nieuwe undergroundstromingen in Europa zoals G-House (‘gangsta house’) uit Marseille, skweee uit Scandinavië en de laatste bassmuziek uit Parijs en de Britse muziekpionier Matt Black van muzieklabel Ninja Tune en Coldcut komt vertellen over zijn nieuwe projecten op het gebied van muziek en techniek. In een panel over start-ups met een hiphopmentaliteit praten de jonge Nederlandse ondernemers Nalden (WeTransfer), Tim Heineke (PAUSE) en Vincent Reinders (22tracks) over hoe de muziekindustrie kan inspelen op razendsnelle technologische veranderingen. En dit jaar introduceert Rotterdam Beats de Beats Business Cases, zakelijke presentaties van belangrijke spelers in de internationale beats-scene zoals The Fader/Cornerstone, Outlook, Mixcloud, Boiler Room, SBTV, Deezer en vele anderen.

Naast een conferentie voor internationaal industriepubliek bestaat het dagprogramma ook uit een gratis talentenprogramma met onder meer productieworkshops door Cookin’ Soul en Soulsearchin, een showcase over dans- en muziekstijl footwork door twee Servische dj’s uit de Teklife-crew, een openbaar college over rapper Kendrick Lamar door Dan Hassler-Forest van de Universiteit van Amsterdam, een interactief interview over het succesjaar van Broederliefde, presentaties over muziek en ondernemerschap, en ons nieuwe programma Beats for Kids met onder meer publieksinterviews met de succesvolle rapper Typhoon en zijn broers en zus over het samen opgroeien in een muzikale familie, een kinderpersconferentie met hitrappers Gers Pardoel en Ronnie Flex en beats, street art en street dance workshops. Het talentenprogramma vindt plaats in HipHopHuis; andere locaties die deelnemen aan Rotterdam Beats zijn Perron, Bird, Mini Mall, Twentysix, Empire, Groos, Bar Rotterdam en Mess.

Het festivalprogramma van Rotterdam Beats gaat tot laat door met clubnachten Rocket Science met Jeff Solo, Chaiba en anderen, Blendits X NoizBoiz, Dope Boys met Slick, Yung Feurich en anderen, Miami Bar, het toonaangevende Wavefiles, Yours Truly met Sef en The Flexican, The Scenario en het officiële programma na het concert van Future.

Rotterdam Beats wordt georganiseerd door Stichting Rotterdam Beats en wordt gesteund door Rotterdam Festivals. Partners zijn onder meer Buma Cultuur en Sena.

http://rotterdambeats.nl/