Johan Derksen overhandigt eerste exemplaar Pioniers van de Nederpop aan Jan de Hont

14-11-2014 @ 15:10

Het soundbook Pioniers van de Nederpop is woensdagavond 12 november gepresenteerd tijdens de officiële releaseparty in North Sea Jazz Club Amsterdam. Schrijver Johan Derksen heeft het eerste exemplaar overhandigd aan gitarist Jan de Hont (o.a. ZZ & Maskers, Neerlands Hoop).

Voor de acht afleveringen tellende tv-serie ‘Derksen On The Road’ is Voetbal International-tafelheer Johan Derksen op zoek gegaan naar de pioniers van de huidige Nederlandse popmuziek. De verhalen die hij vond zijn verzameld in het soundbook ‘Johan Derksen presenteert Pioniers van de Nederpop’.

De acht hoofdpersonen uit de tv-serie waren woensdagavond allen aanwezig. Onder begeleiding van The Clarks speelden Specs Hildebrand, Rudy Bennett, Theo van Es, Les Baroques, Erwin Java en Dick van Altena enkele van de door Derksen geselecteerde nummers. Zelfs de in Brazilië woonachtige Johnny Kendall – Neerlands eerste blueszanger – was speciaal voor de release van Pioniers van de Nederpop naar Amsterdam gekomen.

Pioniers van de Nederpop bestaat uit een boek, twee cd’s en vier dvd’s met daarop alle afleveringen van het RTL-programma Derksen On The Road.

Johan Derksen presenteert Pioniers van de Nederpop wordt uitgebracht door Universal Music in samenwerking met uitgeverij Voetbal International en is uit vanaf 14 november.

http://www.jandehont.nl/