Nieuwe namen & uitbreiding randprogramma Where the Wild Things Are

05-11-2014 @ 20:50

Na de eerste aankondiging begin oktober, kondigt het driedaagse festival Where the Wild Things Are nieuwe namen aan. Onder andere Death From Above 1979, Panda Bear en Jacco Gardner zijn in het weekend van 6 t/m 8 maart van de partij in Center Parcs de Eemhof, Zeewolde. 

De roemruchte Amerikaanse dancepunkband Death from Above 1979 kwam in 2013 opnieuw bij elkaar en bracht dit jaar The Physical World uit, het eerste album in tien jaar. Na een uitverkochte Melkweg in oktober komen ze nu naar de Eemhof. Panda Bear, een alter ego van Animal Collective-lid Noax Lennox, komt met een nieuw album in de tas naar de Eemhof: na Le Guess Who? 2011 slechts zijn tweede optreden op Nederlandse bodem. Ook aanwezig, met een nieuw album: Jacco Gardner. Ook zijn de Amerikaanse bands Ex Hex en Krill toegevoegd aan de line-up. Twee weken geleden werd via social media ook de komst van Great Wide Open favoriet Vaudou Game (TG/FR), Afterpartees (NL) en Nouveau Vélo (NL) aangekondigd.

Samen met de toevoeging van dit muzikale programma, is ook de randprogrammering uitgebreid. Nieuw zijn de colleges van The School of Life, een plek waar je even stil kan staan om gericht na te denken over de fundamentele vragen van het leven. Ook zijn er 3voor12 sessies toegevoegd aan het programma.

Where the Wild Things Are weekender is Nederlands enige festival met drie dagen en nachten lang alternatieve muziek in een bungalowpark. Maar er is natuurlijk veel meer dan alleen muziek: films, bowlen, een muzikale speurtocht door het park (Lucy’s Wijsje), pubquiz, literatuur op onverwachte locaties, een zwembad, feestjes van onder andere 22Tracks, Disco Dolly en Radio Noet Noet en tal van andere randprogrammering.

De tot nu toe bekend gemaakte bevestigingen van Where the Wild Things Are:
Fink (UK)
Jungle (UK)
Death from Above 1979 (US)
Oscar and the Wolf (BE)
Panda Bear (US)
Jacco Gardner (NL)
Dekmantel Soundsystem (NL)
Akwasi (NL)
Bombay Show Pig (NL)
Vaudou Game (TG/FR)
Afterpartees (NL)
EX HEX (US)
Lola Colt (UK)
The Black Tambourines (UK)
Nouveau Vélo (NL)
Gallowstreet (NL)
Krill (US)
The Black Cult (NL)
Disco Dolly Soundsystem (NL)
Radio Noet Noet (NL)

WHERE THE WILD THINGS ARE WEEKENDER

Vrijdag 6 t/m zondag 8 maart 2015 - Center Parcs de Eemhof, Zeewolde

Voor dit festival koop je geen losse kaarten, maar boek je een bungalow inclusief toegang tot het festival. Prijzen variëren van €179,- en €219,- per persoon, afhankelijk van het type bungalow.

De bungalows met vroegboekkorting voor WTWTA 2015 zijn uitverkocht. De reguliere kaartverkoop is in volle gang. Je boekt een bungalow bij Center Parcs via www.centerparcs.nl/wtwta of telefonisch via 0900 – 660 660 0 (€0,50 p.m.).

Voor meer informatie zie www.wtwta.nl