The Return of Simply Red – Big Love Tour in Ziggo Dome, Amsterdam

03-11-2014 @ 11:31

Ze zijn weer bij elkaar: Simply Red viert hun dertigjarig bestaan met een tournee langs diverse steden in Europa, waaronder een optreden in de Ziggo Dome, Amsterdam op vrijdag 20 november 2015. 

Sinds hun doorbraak in 1985, met de legendarische cover van ‘Money’s Too Tight to Mention’, heeft Simply Red onder aanvowering van zanger Mick Hucknall een hele reeks popklassiekers, albums die kenmerkend is voor de hele Britse R&B scene van de jaren ‘80 en ‘90. Een hele generatie groeide zo op met soulmuziek en Mick Hucknalls karakteristieke stemgeluid. Nu valt Simply Red weer helemaal in de smaak bij talloze jonge musici en lijkt het of de band een soort renaissance doormaakt met een herwaardering als een van de grootste Britse bands.

Simply Red verkocht wereldwijd meer dan 60 miljoen albums. De band heeft een tijdloze reeks songs afgeleverd, waaronder de hits ‘Holding Back The Years’, ‘If You Don’t Know Me By Now’, ‘Something Got Me Started’, ‘The Right Thing’, ‘Stars’, ‘Fairground’, ‘The Air That I Breathe’ en ‘Sunrise’.

In 2010 sloot de band hun eerste 25 jaar groots af met hun Farewell tournee, met een stop in het GelreDome in Arnhem. En nu is het weer tijd om samen op het podium te staan. ‘Ik hou wel van een jubileum, en dit is een hele grote,’ zegt Mick Hucknall, ‘Het voelt ook als het juiste moment.’

SIMPLY RED - 'The Return of Simply Red, Big Love Tour 2015'

Vrijdag 20 november 2015, Ziggo Dome, Amsterdam

Aanvang: 20.00, Entree: €48,- ,€52,-, €56,-, €59,-

http://www.simplyred.com/