Alt-J 1e #1 van Vinyl50

13-10-2014 @ 21:09

Vandaag, 13 oktober 2014 heeft VINYL50 haar 1e Top 50 albumlijst op basis van vinylverkopen gepubliceerd. In een overvol Patronaat Haarlem met als gasten o.a. Giel Beelen en Ad Visser is de eerste lijst bekend gemaakt.

De top 5 van week 41 is:

1 Alt-J This Is All Yours

2 Leonard Cohen Popular Problems

3 Jack White Lazaretto

4 Typhoon Lobi Da Basi

5 Emil Landman Colours And Their Things

De volledige lijst is terug te vinden op: www.vinyl50.nl

Naast de wekelijkse publicatie van de Album top50, biedt de website www.vinyl50.nl o.a. columns geschreven door artiesten, nieuwe vinylbesprekingen, vinyl nieuws en binnenkort ook een overzicht van nieuwe releases.

Over Vinyl50:

Gerealiseerd door professionele liefhebbers voor een almaar groter wordende groep liefhebbers, zowel jong als oud. Doelstelling is, om naast de lancering van dit onafhankelijke en wekelijkse verkoopoverzicht, uit te groeien tot hét vinylplatform van Nederland, met een informerend en interactief karakter. Te verwachten zijn o.a. aankondigingen van nieuwe vinyl releases, vinyl besprekingen, columns et cetera.

De kick off van VINYL50 vond plaats in nauwe samenwerking met ‘Gitaarlem’ en Haarlem Marketing.

Over ‘Gitaarlem’:

Gitaarlem is het initiatief van cabaretduo Joost en Daan Speelman en 3FM DJ Giel Beelen. Samen bedachten zij het concept om met een speciaal voor Gitaarlem gebouwde gitaar langs 12 Haarlemse artiesten te reizen. Met de liedjes die daaruit voortkomen willen zij zoveel mogelijk geld ophalen voor de stille ramp in het kader van 3FM Serious Request en het Glazen Huis dat in december van dit jaar in Haarlem staat. Stichting Gitaarlem borduurt hierop voort en is opgericht met als doel de Haarlemse muziek-scene en -industrie zo goed mogelijk te verbinden en op landelijk niveau te profileren.

https://www.facebook.com/vinyl50nl

https://twitter.com/vinyl50nl