Sterren.NL Top 20 terug op TV NPO1

02-10-2014 @ 14:13

Vanaf zaterdag 4 oktober start op NPO 1 met de geheel vernieuwde Sterren.nl Top 20. Monique Smit geeft een overzicht van de populairste Nederlandstalige hits. Met clips van de nieuwkomers, snelste stijgers, de #1 en de nieuwe Sterren.nl Paradeplaat. Ook gaat Sterren.nl terug in de Top 20 met een clip uit het verleden.

De Sterren.nl Top 20 is de langstlopende hitlijst op het gebied van Nederlandstalige en volkse muziek. Door een vernieuwde samenstelling verschijnt wekelijks een toonaangevende lijst die niet alleen is gebaseerd op verkoop en downloads, maar ook op airplay bij alle relevante radiostations, streams en social media, waardoor de echte populaire hits boven komen drijven.

Het Nederlandstalige, volkse segment is een serieuze muziekstroming”, onderschrijft diskjockey Daniël Dekker. “En Sterren.nl gaat daar vanuit onze publieke taak serieus mee om. Onderdeel daarvan is dat wij garant staan voor een objectieve hitlijst. De lijst is de graadmeter van wat écht populair is”.

De Sterren.nl Top 20 is vanaf nu iedere zaterdag om 12.15 uur te zien op NPO 1.
De hitlijst wordt ook uitgezonden op Sterren.nl Radio, iedere vrijdag, zaterdag en zondag tussen 12.00 en 14.00 uur gepresenteerd door Corné Klijn. Daarnaast wordt de lijst overgenomen door ruim 70 lokale omroepen in het land.

Sterren.nl is het toonaangevende platform van AVROTROS, gericht op Nederlandse muziek en (gevestigde en aankomende) artiesten in het populaire en volkse genre. Naast de uitgebreide internetportal bestaat dit platform uit het digitale radiostation Sterren.nl Radio én zendtijd op NPO1. Sterren.nl heeft als missie om een belangrijk en populair onderdeel van de Nederlandstalige volkscultuur, namelijk Nederlandstalige muziek, uit te lichten, te archiveren en te promoten.

www.sterren.nl

Sterren.NL Top 20