Sam Smith op 2 maart in de Heineken Music Hall in enkele minuten uitverkocht

14-09-2014 @ 21:24

Op maandag 2 maart 2015 geeft de Engelse singer-songwriter Sam Smith een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Nadat de kaartverkoop jl. vrijdag startte was de show binnen enkele minuten uitverkocht.

Begin 2014 werd Sam Smith tot winnaar uitgeroepen van de BBC Sound of 2014, een toonaangevende lijst met veelbelovende artiesten. Ook is hij in februari de winnaar van de Critics Choice Award bij de BRIT Awards, terwijl zijn debuutalbum 'In the Lonely Hour' pas in mei dit jaar werd uitgebracht. Met dit album, waarvan hij meer dan 166.000 exemplaren in een week verkocht, breekt de zanger het verkooprecord in de Verenigde Staten. Het is de eerste keer in 23 jaar dat een Britse zanger dit voor elkaar krijgt.

Met zijn bijdragen aan ‘Latch’ van Disclosure in 2012 en ‘La La La’ met Naughty Boy in 2013 maakte Sam Smith een vliegende start. Begin dit jaar scoorde hij zijn eigen Britse #1-hit met ‘Money On My Mind’ en zette zichzelf wereldwijd op de kaart met de single ‘Stay With Me’ dat niet alleen in Europa in de hoogste regionen van de hitlijsten belandde. Al zijn concerten in de Verenigde Staten en Europa, waaronder het concert in Tivoli op 28 november, zijn momenteel uitverkocht. Dat hij een dijk van een show neerzet bewees hij afgelopen zomer al tijdens zijn optreden op Lowlands waar de rijen tot ver buiten de tent stonden.

Sam Smith

Maandag 2 maart. Heineken Music Hall - Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 32,- (excl. servicekosten)

http://samsmithworld.com/

https://www.facebook.com/samsmithworld