Musical Awards Gala te zien bij AVROTROS.

09-09-2014 @ 21:45

Op woensdag 7 januari 2015 is het jaarlijkse Musical Awards Gala weer te zien bij AVROTROS. In deze groots opgezette liveshow worden de prestigieuze awards voor Nederlands grootste musicalsterren en de beste producties uitgereikt. De presentatie van deze 14e editie is opnieuw in handen van Frits Sissing.

De vakjury van de Musical Awards 2015 bestaat uit voorzitter Cornald Maas, Caroline Frerichs, Erik Jonk, Peter Noten, Hilde Scholten, Gijs Staverman en Henriëtte Tol.
Het bestuur bestaat uit voorzitter Hans van Veggel, Frank Klijberg, Gerda Kroeze-Knol, Peter Prein, Hilde Scholten, Eric van Tijn, Ton Fiere, Ruud de Graaf en Albert Verlinde.

Presentator Frits Sissing: “Ik ben er bijzonder trots op dat het Musical Awards Gala terugkeert bij AVROTROS, waar het wat mij betreft thuis hoort. Musical is in Nederland uitgegroeid tot een volwassen vakgebied waar jaarlijks miljoenen mensen van genieten. De Musical Awards zijn een waardering en erkenning voor alle musicalartiesten. Met deze show gaan we een bijzondere televisieavond tegemoet.”

Patricia Kok, Stichting Musical Awards: “Vanuit Stichting Musical Awards zijn wij ontzettend blij dat het gala weer op de televisie te zien is. De hernieuwde samenwerking met AVROTROS voelt voor ons als een vertrouwd warm bad. De uitzending op NPO 1 maakt de Musical Awards toegankelijk voor een groot publiek en daar zijn wij bijzonder trots op."

Musical Awards
De Musical Awards werden in 2000 voor het eerst in het leven geroepen door de Stichting Musical Awards met als doel jaarlijks een aantal prijzen toe te kennen aan personen die in het desbetreffende theaterseizoen een buitengewone prestatie hebben geleverd in een musical. De AVRO zond de registratie van het glamour-event zes keer eerder uit, van 2005 tot en met 2010.

avrotros.nl/musical

https://twitter.com/AVROTROSMusical

http://www.stichtingmusicalawards.nl/home/