Nick & Simon brengen ode aan alle vrouwen

22-08-2014 @ 17:17

Na hun ode aan ‘Julia’ en 153 andere vrouwen bezingen Nick & Simon met hun nieuwe single nu alle vrouwen. De single is getiteld ‘Leve de vrouw’. Het nummer is geschreven door Simon Keizer, Jan Dulles en Jaap Kwakman. Met dit liedje laten Nick & Simon horen dat zij als mannen eigenlijk niet zonder ‘de vrouw’ kunnen. Speciaal voor de videoclip heeft het muzikale duo een complete Utrechtse studentenvereniging opgetrommeld om uit hun dak te gaan tijdens de opnames.

Simon over de single: "Het liedje is geschreven voor mijn vrouw, maar ook voor mijn buurvrouw, mijn moeder, mijn nichtje, mijn tante... Voor de vrouw in zijn algemeenheid, want wat is een man zonder vrouw?"

Nick over de opnames van de clip: "We treden eigenlijk drie keer per week op voor mooie jonge vrouwen, dus wat dat betreft was het niet wereldschokkend. Maar leuk is het wel natuurlijk, het zijn gewoon hele aangename werkomstandigheden… goede secundaire arbeidsvoorwaarden eigenlijk.."

Via social media riepen Nick & Simon andere mensen op om hun ode aan de vrouw te brengen. Ook bekende Nederlanders als Humberto Tan, Jamai Loman, Kimberly Klaver en Jan Kooijman reageerden op deze oproep en plaatsten een filmpje online.

Deze nieuwe single staat op het verzamelalbum “Herinneringen: het beste van Nick & Simon” , en is uit vanaf 22 augustus. Het album heeft tot nu toe 2 weken op #1 gestaan in de Album Top 100.

'Leve de vrouw' is de 27ste single op weg naar een hitnotering. Tien singles werden tot nu toe #1 hits:  'Julia' (2013), 'Alles overwinnen' (2012), 'Wijzer' (2011), 'Een nieuwe dag' (2010), 'Het masker' (2009), 'Lippen op de mijne' (2009), 'De dag dat alles beter is' (2009), 'Vallende sterren' (2009), 'Hoe lang' (2008), 'Pak maar m'n hand' (2007).

www.nickensimon.nl

facebook.nickensimon