Ongeldig gemaakte kaarten Lowlands 2014 uit zwarthandel in verkoop

25-06-2014 @ 10:49

Atomic Bomb! The Music of William Onyeabor, Jett Rebel en meer naar Biddinghuizen. Woensdag 2 juli om 10u ongeldig gemaakte kaarten uit de zwarthandel in de verkoop.

Van 15 t/m 17 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de tweeëntwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Verder zijn tien nieuwe acts aan het programma toegevoegd. Bovendien wordt bekend dat woensdag 2 juli zo'n 750 kaarten in de verkoop gaan. Het betreft o.a. ongeldig gemaakte kaarten uit de zwarthandel.

Vorig jaar bracht David Byrne het succesvolle compilatiealbum van William Onyeabor uit. Onyeabor is de vergeten Nigeriaanse afrofunkpionier uit de jaren zeventig en tachtig die sinds hij in 1985 in de Heer raakte niets meer van zijn muzikale verleden wil weten. Gelukkig voor Lowlands willen heleboel andere mensen dat wel, na spectaculaire try-outs in Engeland en Amerika: een podium vol swingende muzikanten die helemaal los gaan op de glorieuze, hypnotiserende Onyeabor-combi van afrobeat, futuristische disco en onophoudelijke jengelende en borrelende synthesizerfunk. Met aan kop multimuzikant Ahmed Gallab (Sinkane), Beastie Boys-producer Money Mark, en Pat Mahoney (LCD Soundsystem) op drums, en Alexis Taylor (Hot Chip) en Luke Jenner (The Rapture). En grote kans dat er nog andere muzikanten meekomen naar Biddinghuizen. Atomic Bomb! The Music of William Onyeabor.

De catchy popsongs van de jonge Amsterdamse zanger/muzikant Jett Rebel leverden hem al een 3FM Award, een hitalbum én een Edison op.

De Britse band Glass Animals maakt psychedelische, half elektronische indiepop die intrigeert en hypnotiseert. Denk Wild Beasts, denk alt-J, en je weet in welke hoek je het moet zoeken.

En ook het Londense indiepop viertal The Boxer Rebellion, techsteppioniers Ed Rush & Optical en postpunkband Beastmilk komen naar Lowlands. Rock, dance, hiphop en dub banen zich een weg door het muzikale regenwoud van Jungle By Night. En Kees van Hondt is terug! Zij het niet langer als showmaster annex plaatjesdraaier, maar als aanvoerder van zijn eigen Festa Orkesta! En ook de Zweedse rapper/zangeres Mapei en het Australische indiedancetrio Panama zijn er in augustus bij.

Eerder werd al bekend dat o.a. Queens of the Stone Age, Stromae, Volbeat, Snoop Dogg aka Snoop Lion, Disclosure, Triggerfinger, Royal Blood, The National, Portishead, Real Estate, London Grammar, Fink en Skrillex naar het festival afreizen. Binnenkort wordt het programma uitgebreid met meer muziek maar ook theater, comedy, kunst, wetenschap en literatuur.

Net als ieder jaar worden kaarten uit de zwarthandel zoveel mogelijk ongeldig gemaakt. De eerste 97 ongeldig gemaakte kaarten komen woensdag 2 juli om 10:00u weer beschikbaar voor de officiële verkoop (met een nieuw kaartnummer/barcode). Daarbij komen ook achtergehouden kaarten die niet door sponsors en relaties worden gebruikt. In totaal komen er zo’n 750 kaarten beschikbaar. De verkoop verloopt via ticketmaster.nl en op 2 juli wordt vanaf lowlands.nl een rechtstreekse link naar de kaarten geplaatst. De kaartnummers die tot nu toe ongeldig zijn gemaakt, zijn op lowlands.nl gepubliceerd. Het ongeldig maken van kaarten uit de zwarthandel gaat door tot aan de start van het festival.

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 15 + 16 + 17 augustus 2014
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
http://www.lowlands.nl/

Festivalticket (3 dagen festival + camping): €195,- incl. servicekosten.
Parkeerticket: €15,- incl. servicekosten. €25,- aan de poort.
Voorverkoop: lowlands.nl, ticketmaster.nl
Bustickets voor busreizen vanuit heel Nederland: http://www.eventtravel.nl/