Foster The People deze zomer op veel Europese festivals

20-06-2014 @ 21:10

Foster The People komt uit Los Angeles en hun muziek wordt omschreven als indie pop. De band bestaat uit Mark Foster (zang, toetsen, gitaar, percussie), Cubbie Fink (basgitaar, zang) en Mark Pontius (drums, percussie) en ze bestaan als band sinds 2009.

Hun eerste succes is de song ‘Pumped up kicks’ uit 2010 en wordt een cross over hit in de USA en haalt uiteindelijk na maanden van support via radio o.a. de #1 in de Billboard Alternative Songs chart en #3 in de Rock Songs chart en is inmiddels met 6x platina bekroond. De single scoort ook in Australië (#1), Nieuw Zeeland (#6), Canada (#3), Frankrijk (#10), Ierland (#11) en de UK (#18).
Het debuutalbum ‘Torches’ verschijnt in 2011 en heeft sinds 2014 de platina status in de VS. In Nederland wist het album ook de Album Top 100 te halen (#53) en de single ‘Pumped up kicks’ haalt #35 als hoogste notering.
De huidige single ‘Best friend’ komt van het tweede album ‘Supermodel’ dat maart 2014 verscheen via muzieklabel: Columbia.
Andere sterke track van het album ‘Supermodel’ is “Coming of Age”.

Deze zomer is de band op verschillende belangrijke Europese festivals te zien en te horen w.o. eind juni op het Glastonbury Festival in het Engelse Somerset, 2 juli het Heineken Open’er in Polen, evenals Rock Werchter op 4 juli, ze sluiten de Europese tour af op 12 juli in Lissabon op het Optimus Alive festival. Aansluitend vertrekt de band naar o.a. Japan (Fuji Rock festival) en Australië. In augustus wordt hun Noord-Amerikaanse tour weer opgepakt.

http://www.fosterthepeople.com/
https://www.facebook.com/fosterthepeople
https://twitter.com/fosterthepeople

http://www.youtube.com/watch?v=Ndzln1UEyf0