Paolo Conte 27 februari 2015 naar Carre

11-06-2014 @ 21:03

In 2015 komt Paolo Conte voor een concert naar Nederland. Op vrijdag 27 februari staat de Italiaanse zanger/pianist in Carré in Amsterdam. 

Paolo Contes muziekcarrière begint in de jaren '60 met het schrijven van liedjes voor andere Italiaanse zangers, w.o. Adriano Celentano, Arthur Conley en Gigliola Cinquetti, Patty Pravo. Pas in 1974 brengt Paolo Conte zijn gelijknamige debuutalbum uit. De basis voor het succes van Paolo Conte wordt in Nederland in 1984 gelegd met het album 'Paolo Conte', gevolgd door 'Concerti' (1985), en 'Aguaplano' dat eind 1986 uitkomt, waarop de hitsingles 'Gli Impermeabili' en 'Max' staan. Dit laatste nummer is zijn grootste hit en schreef hij voor een overleden vriend. De speciaal voor Nederland gemaakte verzamel 2CD 'Collezione' wordt in Nederland een gigantisch succes.  Hierna volgen o.a. de albums 'Jimmy Balando' en 'Live'. Vooral de live reputatie van Paolo is groot.

Paolo Conte heeft een speciale band met theater Carré, want ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van Carré in 1987 trad hij daar op tijdens een speciale week die Carré in dat jaar organiseerde voor speciale grote artiesten uit bepaalde Europese landen. Paolo Conte werd gevraagd als groot artiest uit Italië, als toen nog voor Nederland vrij onbekend artiest, maar wist het theater toen al aardig vol te krijgen, mede dankzij een gerichte promotiecampagne van zijn toenmalige muzieklabel in Nederland.

Hij is een van de meest eigenzinnige, charismatische en succesvolle Italiaanse zangers van de afgelopen vier decennia. Met zijn unieke stijl en stemgeluid heeft Paolo Conte inmiddels meer dan 25 albums uitgebracht. Zijn meest recente studioalbum ‘Nelson’ dateert alweer uit 2010.

Tevens verschijnt binnenkort het album 'The Platinum Edition' ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum van Paolo.

PAOLO CONTE

27 februari 2015, Koninklijk Theater Carré - Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur, entree: vanaf € 65 (excl. servicekosten)

https://www.facebook.com/paoloconteofficial

https://twitter.com/Conte_Official