Extra concert Paolo Conte in Carré

14-05-2013 @ 21:29

Wegens groot succes geeft Paolo Conte een tweede concert op zondag 27 oktober 2013 in Carré, Amsterdam. De kaartverkoop voor het extra concert van de charismatische Italiaanse singer/songwriter start 17 mei om 10 uur via http://www.livenation.nl/ en Carré. Voor het concert op zaterdag 26 oktober zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

In 1974 begint de muziekcarrière van Paolo Conte met het uitbrengen van zijn gelijknamige debuutalbum. Daarvoor schreef de voormalig advocaat al hits voor diverse Italiaanse zangers, w.o. Adriano Celentano. Zijn succes in Nederland start in 1984 nadat de studentenvereniging van de Universiteit van utrecht op zoek was naar een succesvolle Italiaanse artiest en hiervoor Paolo Conte koos voor een optreden. De Nederlandse vertegenwoordiging van zijn label CGD, dat is Ariola - later BMG, bracht daarna zijn album 'Paolo Conte' uit. Na het optreden in Utrecht volgt in de maanden daarna de nodige promotie waarbij alleen Radio Veronica op Radio 2, toen met Tineke, Will Luikinga en Annette van Tricht de single 'Sotto le Stelle del Jazz', later 'Gli Impermeabili' steunt. De grote doorbraak komt in Nederland in 1987 met het album 'Aquaplano' waarop de hit en tevens ode aan een overleden vriend 'Max' staat. Aan de vooravond van die release speelt het optreden in het kader van het 100-jarige Carré ook een belangrijke rol naar meer aandacht voor de aparte zangstijl van Paolo Conte.

In 1988 volgt de speciaal voor Nederland samengestelde verzamelCD 'Collezione' voor de verdere doorbraak. Het dubbelalbum wordt platina in Nederland. In de jaren erna wordt een aantal keer zijn muziek gebruikt in (tv)reclame's w.o. Brand Bier, Grand Italia en Valentino met 'Via Con Me'.

Hij is een van de meest eigenzinnige, charismatische en succesvolle Italiaanse zangers van de afgelopen vier decennia. Paolo Conte heeft zijn eigen unieke stijl en stemgeluid. Hij zingt met een zware korrelige stem melancholische teksten. Conte combineert zijn liefde voor de jazz met andere muziekstijlen maar altijd ondergedompeld in muzikale nostalgie. De meeslepende melodieën zijn op zaterdag 26 en zondag 27 oktober te horen in Carré, Amsterdam.

Paolo Conte

Zaterdag 26 oktober 2013
Zondag 27 oktober 2013 - extra concert
Carré - Amsterdam
Entree: € 65,- € 75,-, € 85,-, € 89,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

http://www.concerto.net/conte/