Goud voor single Jan Smit, Johnny De Mol, award aan Johan Cruijff

07-06-2014 @ 20:42

Glimmend van trots overhandigde zanger Jan Smit vrijdag 6 juni een gouden award aan Johan Cruijff voor de single 'Nederland wordt kampioen'. Helaas kon Johnny de Mol, met wie Jan het nummer heeft geschreven en gezongen, er niet bij zijn.

Voor Jan Smit, als grote voetballiefhebber, was het een heel bijzonder moment: “Als je oog in oog staat met de man, die ik beschouw als de beste voetballer ooit, dan gaat er wel wat door je heen. Wat een eer!

Het unieke moment vond plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam, waar Cruijff aanwezig was in verband met de Cruyff Foundation Cup. Dit jaarlijks terugkerende voetbalevenement met veel bekende oud-voetballers en BN-ers, wordt georganiseerd door de Johan Cruyff Foundation teneinde fondsen te werven voor het project Van FUNdament tot Talent.

Met de opbrengst van de single 'Nederland wordt kampioen' steunen Jan Smit en Johnny de Mol eveneens de Johan Cruyff Foundation.

www.cruyff-foundation.org

www.jansmit.com

www.johnnydemol.webs.com

Voor muziektitels geldt de norm om in aanmerking te komen voor een gouden penning een verkoop van 10.000 exemplaren* (*streams tellen mee voor de gouden status bij singles, waarbij: 100 streams gelden als één download (single track)). bron: nvpi