Nieuw album Jan Smit op 22 augustus en docusoap vanaf 13 juni

14-06-2014 @ 19:19

Jan Smit, zondermeer behorend tot de meest populaire zangers van Nederland, brengt op 22 augustus a.s. zijn nieuwe album uit, getiteld "Jij & ik".

Het studio album bevat twaalf nieuwe liedjes, die hij voor het overgrote deel zelf heeft geschreven. Het is daarmee feitelijk de opvolger van het platina album "Vrienden", uit 2012, en was goed voor een platina status en leverde hem drie #1 hits op.

Tussendoor verschenen nog de CD/DVD Live in Ahoy en, eind 2013, de CD/DVD "Unplugged – de Rockfield Sessies" met ouder werk in een nieuw jasje.

"Jij & ik" bevat vrolijke, zeer meezingbare up tempo nummers. Daarnaast is er echter ook ruimte voor enkele serieuze nummers, zoals een liedje dat hij geschreven heeft voor zijn zoon Senn (die op 23 augustus één jaar wordt), een liedje dat hij schreef voor iemand die ernstig ziek is en een nummer dat voort is gekomen uit de 3FM Serious Request veiling van 2013. En hij heeft ook een liedje opgenomen met hiphopartiest Kraantje Pappie.
De eerste single van het album is de titelsong "Jij & ik", die op 8 augustus zal uitkomen. Die dag treedt Jan Smit ook op in openluchttheater Caprera in Bloemendaal en een dag later staat op het podium staat van Dutch Valley in Spaarnwoude.

De eerste oplage van het album "Jij & ik" bevat een bonusdisk met daarop 6 van Jan’s favoriete Oud-Nederlandse levenslied klassiekers.

Vooruitlopend op vele vormen van promotie voor het album en de single zal Jan een aantal liedjes van het album laten horen/zien in nieuwe afleveringen van het populaire tv-programma "De zomer voorbij".

Verder is jl. vrijdag 13 juni is een unieke docusoap rond Jan van start gegaan. De serie, getiteld ‘Onderweg met Jan Smit’ en zal twaalf afleveringen tellen van elk ca. 5 minuten.

Jan: “Het is mij al vaak gevraagd. Kunnen we niet eens een keer een kijkje achter de schermen nemen wanneer je bezig bent met een nieuw album? Tot nu toe hebben we dat nooit gedaan. Gewoon omdat het er niet van kwam eigenlijk”.

Daar komt nu dus verandering in. De serie neemt de kijker mee naar de studio, naar fotosessies, clipopnamen en promotie activiteiten. Een echt kijkje in de keuken dus. De eerste twee afleveringen staan nog voornamelijk in het teken van de WK single Nederland wordt Kampioen, die Jan samen met Johnny de Mol opnam. De serie eindigt rond het moment dat het nieuwe album verschijnt.  De docusoap wordt elke keer 24 uur lang exclusief vertoond op de website van De Telegraaf en komt daarna (iedere zaterdagmorgen dus) op Jan’s YouTube kanaal.