Recordaantal luisteraars voor Nederland.FM in 2013

02-04-2014 @ 22:16

Recordaantal luisteraars voor Nederland.FM in 2013; exponentiële stijging door radio luisteren via app

Via Nederland.FM, de grootste radioportal van Nederland, luisterde in 2013 een record aantal mensen naar de radio. De website Nederland.FM werd ruim 70 miljoen keer bezocht waarbij 225 miljoen keer een radiostation werd aangeklikt. Het totaal aantal luisteruren was in 2013 ruim 9% meer dan in 2012. Deze stijging komt met name doordat er meer naar de radio geluisterd wordt via mobiele devices zoals telefoons en tablets. Ten opzichte van 2012 luisteren nu 247% meer mensen via een app naar de radio. Met name jongeren maken hier veel gebruik van.

Oprichter van Nederland.FM Jim Souren: "Niet ondanks, maar wellicht mede door de groei van muzieknetwerken als Spotify en Deezer is de radio nog nooit zo populair geweest. De Spotify-gebruiker is namelijk een muziekliefhebber die ook graag naar de radio luistert. De groei in het aantal radioluisteraars is bij ons voornamelijk te danken aan de exponentiële stijging van app-luisteraars. Zij luisteren gemiddeld ook veel langer naar de radio. Door internetradio is ieder device met internet opeens een radiotoestel."

Groei internetradio door landelijke dekking Wifi

Internetradio heeft het nog niet overgenomen van de normale ether-radio. Dit is te wijten aan het feit dat er onder andere nog geen internet(radio) in de auto is waar de meeste ether-radio geluisterd wordt. Volgens Souren zal hier in 2014 verandering in komen met de komst van een landelijke Wifi-netwerk van KPN en Ziggo. 

lees verder op: nederlands media nieuws.nl

http://www.nederland.fm/

Deel dit artikel op: