Extra concert Tori Amos in de Doelen Rotterdam

16-12-2013 @ 21:44

De Amerikaanse singer-songwriter en pianiste Tori Amos komt naar Nederland voor een concert in het Amsterdamse Concertgebouw. Deze show, die op 29 mei 2014 plaatsvindt, was binnen een dag uitverkocht. Vanwege de enorme belangstelling en de aanhoudende vraag naar kaarten, is besloten om een extra concert toe te voegen aan haar tournee. Op 26 mei 2014 geeft Tori Amos een extra show in de Doelen te Rotterdam. 

In oktober 2012 was Tori Amos voor het laatst in Nederland. Ook toen was zij te zien in een uitverkocht de Doelen, dit ter gelegenheid van haar destijds verschenen album 'Gold Dust', dat zij in samenwerking met het Metropole Orkest uitvoerde.

Tori Amos debuteerde in 1992 met het album 'Little Earthquakes'. Vanaf het begin viel ze op vanwege haar volstrekt unieke geluid, haar bijzondere pianospel en poëtische teksten. Gedurende haar carrière schuwt Amos de uitdaging om te experimenteren met verschillende muziekstijlen niet. Baroc, elektronisch en klassiek georiënteerde albums wisselen elkaar af. Desondanks weet Amos altijd haar muzikale integriteit te bewaren en haar kenmerkende geluid vast te houden.

Inmiddels heeft Tori Amos in totaal 13 albums uitgebracht, die door critici stuk voor stuk als ware kunstwerken worden beschouwd. In het voorjaar van 2014 verschijnt het 14e studio-album getiteld 'Unrepentant Geraldines'.

De organisatie waarschuwt om geen kaarten via andere kanalen anders dan via de website van … te kopen, aangezien het risico op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.

Tori AmosUnrepentant Geraldines Tour

Datum: maandag 26 mei 2014

Locatie: de Doelen (Grote Zaal – geplaceerd), Schouwburgplein 50 te Rotterdam

Deuren open: 19.00 uur / Aanvang programma 20.15 uur

www.toriamos.com