2014: The Kyteman Orchestra: The Jam Sessions

15-12-2013 @ 22:40

Vanaf april 2014 zal The Kyteman Orchestra door Nederland touren met de ultieme live uitdaging: een complete show met alleen maar jams. Geen track is ingestudeerd, geen show is hetzelfde als een ander. Iedere show wordt opgenomen en na afloop van de tour worden de beste stukken samengevoegd op een livealbum. 

Wat doe je, als je een jaar getourd hebt met een gezelschap van ruim 25 muzikanten, langs grote en kleine concertzalen, langs festivals in binnen- en buitenland? Juist, dan maak je nieuwe plannen. Plannen die nog niet eerder uitgevoerd zijn door collega muzikanten en die een geheel nieuwe uitdaging vormen voor 2014.

Wie ooit al bij een show van The Kyteman Orchestra is geweest zal zich het terugkerend item ‘de jam’ herinneren, een spannend samenspel tussen muzikanten gebaseerd op improvisatie en communicatie. Met als spil de gebarentaal van Colin Benders, a.k.a. Kyteman. In de loop van de jaren is de jam uitgegroeid tot een uniek element binnen de set, het resultaat is nooit hetzelfde en de uitwerking loopt uiteen van minimalistische stukken tot over de top drum ‘n basstracks. Elke jam opnieuw is het publiek getuige van de geboorte van een nummer, gespeeld alsof het al jaren op het repertoire staat.

The Kyteman Orchestra: The Jam Sessions

03 april, De Effenaar, Eindhoven
08 april, De Melkweg, Amsterdam
11 april, MC, Enschede
12 april, Schouwburg Rotterdam
20 april, De Oosterpoort, Groningen

http://www.kyteman.com/