Marco Borsato's Duizend spiegels tour in 2014

18-11-2013 @ 17:42

In 2014 komt Marco Borsato dichterbij dan ooit! Met de muziek van zijn album Duizend Spiegels treedt hij in alle 12 provinciën op. De tournee begint op vrijdag 11 april in Tivoli waarna via Hedon in Zwolle alle provinciën worden aangedaan. Het slotconcert is in de Ziggo Dome, de muziektempel die Marco Borsato anderhalf jaar geleden muzikaal opende. Als kers op de taart doet Marco in de meivakantie ook Curaçao aan.

Marco Borsato zoekt opnieuw de theaters en pop podia op om zijn muziek te delen. “Delen is misschien wel de essentie van wat ik doe. Ik probeer met mijn muziek het dagelijkse leven een moment te kantelen. Zodat het publiek weg kan dromen, uit zijn dak kan gaan, of zich toestaat even stil te staan bij een dierbaar persoon of een te koesteren moment. Als dat lukt, is mijn missie geslaagd.” , aldus Marco Borsato.
De titel Duizend Spiegels verwijst naar de rol van muziek. Marco: “Een lied heeft het effect van duizend spiegels. Een tekst wordt bij wijze van spreken door duizend mensen op duizend manieren geïnterpreteerd. En al die versies zijn even waar, omdat elke persoonlijke interpretatie uiteindelijk iets zegt over jezelf en over je eigen geschiedenis.”

Duizend Spiegels biedt een rijk scala aan stijlen en stemmingen. Zo is er een duet met Trijntje Oosterhuis, getiteld Ik zou het zo weer overdoen, en klinkt op Stem ook Gers Pardoel. Samen Voor altijd nam Borsato op met zijn tienjarige dochter Jada (met bijdragen van rapper Lange Frans met zijn vijfjarige zoon Willem Frederiks en John Ewbank met zijn achtjarige dochter Day). De eerste twee singles van het album ‘Muziek’ en 'Ik zou het zo weer overdoen' bereikte in no time de prestigieuze #1 positie in de Mega Top 100.
Ziggo is presenterend partner van de tour Duizend Spiegels. “Tijdens de eerste kennismaking met Ziggo ter gelegenheid van het openingsconcert van de Ziggo Dome, bleek als snel dat we veel overeenkomsten hebben. Het verlangen mensen te verbinden en entertainment met ieder zintuig te laten beleven resulteerde in deze unieke samenwerking.” aldus Marco Borsato.

Marco Borsato
Duizend Spiegels tournee 2014

vr 11 apr Tivoli, Utrecht
za 12 apr Hedon, Zwolle
ma 14 apr Arsenaal, Vlissingen
vr 18 apr Vereeniging, Nijmegen
za 19 apr Meerpaal, Dronten
ma 21 apr Paard van Troje, Den Haag
vr 25 apr Harmonie, Leeuwarden
za 3 mei Kleine Werf, Curaçao
zo 11 mei Oosterpoort, Groningen
ma 12 mei Tamboer, Hoogeveen
za 17 mei Rodahal, Kerkrade
zo 18 mei O13, Tilburg
wo 28 mei Ziggo Dome, Amsterdam
vr 30 mei Ziggo Dome, Amsterdam

http://www.borsato.nl/

marco borsato twitter