The legend Rudeboy is terug met nieuwe band: Battles Of 1977

09-11-2013 @ 23:23

Nieuwe band van Rudeboy en Frans van Essen (ex-Silkstone) 

We schrijven 1977, het jaar dat de punk definitief in Engeland losbrak en als een vloedgolf Nederland overstroomde, en passant ook Utrecht in zijn maalstroom meesleurend waar op dat moment Patrick Tilon (alias Rudeboy) het debuutalbum van The Clash ontdekte. There and then begint het muzikale verhaal van Rudeboy

Samen met producer/gitarist Frans van Essen (ex- Silkstone) keert hij nu met de nieuwe band Battles of 1977 terug naar zijn punkrockroots. Op 16 november verschijnt namelijk het debuutalbum To All our Cohorts via Lighttown Fidelity Records. Op het album schreeuwt, rapt en zingt Rudeboy met eenzelfde furie als ten tijde van de Urban Dance Squad. De band heeft zijn muzikale stijl dan ook niet voor niets melodic militancy gedoopt.

Battles of 1977 ontstond toen Frans van Essen een album wilde produceren in samenwerking met al zijn muzikale grootheden. Rudeboy was er één van. Vanaf het eerste moment dat de twee samen aan het werk gingen was er een muzikale en persoonlijke klik. Al snel besloten ze om niet één track, maar een volledig album samen te gaan maken.

Op 16 november wordt het album officieel uitgebracht en gepresenteerd in het Patronaat in Haarlem.

Video: http://www.youtube.com/watch

https://www.facebook.com/pages/Battles-of-1977

http://battlesof1977.bandcamp.com/