Nieuw album Tania Kross: Krossover - Opera Revisited

30-10-2013 @ 21:28

Het nieuwe album van de bijzondere mezzosopraan Tania Kross is getteld "Krossover - Opera Revisited". Voor dit project vroeg ze componisten van de populaire muziek van nu, de verloren arias van bekende opera's te schrijven. Daarvoor vroeg ze Huub van der Lubbe, Spinvis, Ruben Hein, Robert Jan Stips, Lucky Fonz III, Marinus de Goederen, Martijn van Agt, Martin Fondse, Martijn Konijnenburg en Odilo Girod!

De stukken zijn geproduceerd door Reyn Ouwenhand en gearrangeerd door Bob Zimmerman voor een klassiek orkest. Op het album wordt Tania Kross begeleid door het Nederlands Symfonieorkest o.l.v. Jurjen Hempel. Check hier een stukje uit de opnamen van "Krossover - Opera Revisited".

In 2012 was ze een van de gasten tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Ze was in 2013 te zien als één van de kandidaten van het AVRO-programma Wie is de Mol?.

Tot nu toe verschenen er 3 albums van haar: Corazon (dit album werd bekroond met een Edison Music Award - Publieksprijs. Haar tweede album is J.S. Bach: Mattheus Passie BWV 244 waarbij de vertaling in het Nederlands voor rekening kwam van Jan Rot (met het Residentie Orkest o.l.v. Jos Vermunt en het Residentie Bachkoor). Het derde album is getiteld Arie Antiche.

https://twitter.com/taniakross

http://www.taniakross.com/

https://www.facebook.com/taniakrossmezzo

label: challenge