Minister Plasterk reikt Annie M.G. Schmidtprijs 2008 uit

08-04-2009 @ 22:38

        Minister Plasterk reikt op zondag 19 april de Annie M.G. Schmidtprijs uit voor het beste theaterlied. Het is de zeventiende keer dat de prijs voor de tekstdichter, componist en uitvoerend artiest wordt uitgereikt. De ceremonie vindt plaats in Theater Bellevue in Amsterdam.

De afgelopen vijf jaar wonnen Wende Snijders met De wereld beweegt, Daniël Lohues met Annelie, Jeroen van Merwijk met Dat vinden jongens leuk, Freek de Jonge en Robert Jan Stips met Vergeet mij niet en Lenette van Dongen en Erik de Jong (Spinvis) met Voor ik vergeet.

De jury van de Annie M.G. Schmidtprijs 2008 bestaat uit Martine Bijl, Marnix Kappers, Robert Jan Stips, Renske Wels en Nico Knapper (voorzitter). Zij kiezen het beste theaterlied van het afgelopen jaar.

Voorafgaand aan de uitreiking zullen Rob van de Meeberg, Martin van Dijk, Theun Plantinga en Victor Mentink een gastoptreden verzorgen. Zij brengen een aantal nummers uit 'Meneer Dinges' een theaterproductie over het zangduo Johnny en Jones. De presentatie is in handen van Hans van Willigenburg.

De Annie M.G. Schmidtprijs, een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival, is ingesteld om het beste lied te bekronen dat in het voorgaande jaar is uitgevoerd in een Nederlands theater. De prijs bestaat uit een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt, gemaakt door Frank Rosen en €3.500.

Voor meer informatie over de Annie M.G. Schmidtprijs: www.amsterdamskleinkunstfestival.nl en www.bumacultuur.nl