Birdy in 2014 met 3 shows in Nederland

26-10-2013 @ 21:23

Zangeres Birdy komt begin 2014 voor maar liefst drie shows naar Nederland.

Twee jaar geleden was ze daar opeens: Birdy met haar gouden stem en innemende, openhartige uitstraling. Binnen vijf minuten verkocht ze in 2012 twee shows in Nederland uit en behaalde het gelijknamige debuutalbum ‘Birdy’ in no time de platina-status. Ook met haar meest recente album ‘Fire Within’ heeft het Britse zangtalent diepe indruk weten te maken op de liefhebbers van de betere popmuziek en was de run op de kaarten voor haar show op 5 november in de Melkweg bijzonder groot.

Birdy debuteert in 2011 met haar cover van Bon Iver’s nummer ‘Skinny Love’. Het nummer wordt door de combinatie van mooi pianospel en een heldere stem meteen opgepikt door BBC Radio 1 en bereikt al snel de hoogste regionen van de internationale hitlijsten. In Nederland werd het nummer zelf het meest gedownloade nummer van 2011. Na het bijzonder mooie ‘Skinny Love’ kwam Birdy ook met unieke interpretaties van originele songs van onder andere Phoenix, The National, Fleet Foxes, Ed Sheeran en The xx.

Fire Within
Afgelopen september is het tweede album van het inmiddels 17-jarige zangtalent uitgekomen. ‘Fire Within’ staat vol eigen gecomponeerde songs met een volwassen sound. Zo is de eerste single ‘Wings’ een intens prachtig nummer zoals je alleen van Birdy kunt verwachten. De optredens in Paradiso, Effenaar en De Oosterpoort in 2014 beloven dan ook een absolute aanrader te zijn voor iedereen die pure en wonderschone (pop)liedjes weten te waarderen.

BIRDY

14 februari 2014: Paradiso - Amsterdam  Entree: € 26,50 (excl. servicekosten)

16 februari 2014: Effenaar - Eindhoven  Entree: € 26,50 (excl. servicekosten)

17 februari 2014: De Oosterpoort – Groningen  Entree: € 26,50 (excl. servicekosten)

kaartverkoop: www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen.

www.officialbirdy.com