Birdy voor het eerst live in Nederland

01-05-2012 @ 11:32

Veelbelovend zangtalent Birdy op 7 september in Amsterdam en 8 september in Den Haag

Het kon niet uitblijven. Na vorig jaar te zijn doorgebroken in Engeland, gaat het 15-jarige Britse zangwonder Birdy nu ook in Nederland optreden. Op 7 september staat ze op het podium in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam en op 8 september in de Koninklijke Schouwburg Den Haag. Fans moeten er snel bij zijn, want gezien de zaalcapaciteit in beide steden, is de verwachting dat de shows snel uitverkocht zullen zijn.  

Skinny Love

Birdy heeft een mix van Nederlandse, Belgische, Schotse en Britse roots. Met een gouden stem en een innemende, openhartige uitstraling is de 15-jarige jongedame ongetwijfeld een van de meest belovende zangtalenten van deze tijd.

In 2011 bracht ze een cover uit van Bon Iver’s nummer ‘Skinny Love’. Deze cover werd haar eerste hit in de Britse hitlijsten, maar ook in andere landen werd het nummer veelvuldig gedraaid. ‘Skinny Love’ brak echt door in Nederland toen het te horen was in het populaire dansprogramma ‘So You Think You Can Dance’. ‘Skinny Love’ was vorig jaar zelfs het meest gedownloade nummer en schoot in één keer door naar de hoogste regionen van de Nederlandse hitlijsten.

Daarna coverde het 15-jarige talent nog het nummer ‘The A Team’ van Ed Sheeran en ‘Shelter’ van The XX. In november 2011 volgde haar debuutalbum ‘Birdy’, waarvan er binnen een maand meer dan 25.000 werden verkocht. In het Glazen Huis in Leiden ontving Birdy een gouden award voor dit album, die ze direct, gesigneerd en wel, afstond voor de veiling voor 3 FM Serious Request.

Just a Game

In maart van dit jaar heeft Birdy, net als collega’s Taylor Swift, Maroon 5 en The Civil Wars, een bijdrage geleverd aan de soundtrack van de hitfilm ‘The Hunger Games’ met het nummer ‘Just a Game’. De komende jaren zal Birdy ongetwijfeld nog veel van zich laten horen.

http://officialbirdy.com/

https://twitter.com/officialbirdy